Over Excelleren.nu

Advies op maat van een HR-deskundige

18 november 2010 1 minuten

In 2010 zien we de economie gelukkig weer groeien. Dat biedt jou als ondernemer extra kansen om meer uit de markt te halen. Tenminste, als je ze ziet en jouw bedrijf in vorm is. Hebben je medewerkers de kennis en kunde om jouw ambities waar te maken?

Scholing en ontwikkeling van je medewerkers is hierbij van groot belang. Het bevordert de prestaties, je mensen blijven langer inzetbaar en zijn beter gemotiveerd.

Voor wie? Het project Excelleren.nu is met name bedoeld voor mkb-bedrijven met tussen de 15 en 250 werknemers in dienst. Ondernemers uit allerlei branches kunnen deelnemen aan dit project en hoeven niet per se aangesloten te zijn bij een van de deelnemende brancheorganisatie van MKB-Nederland. Bij deze ondernemingen moet de nut- en noodzaak aanwezig zijn van een investering in de ontwikkeling van de leercultuur, met name door het invoeren of versterken van ‘leren op de werkplek’.

Advies op maat van het bedrijf Uiteindelijk kunnen minimaal 500 mkb-bedrijven persoonlijk en deskundig advies op maat van het bedrijf krijgen over de opleidingsbehoefte van hun organisatie, van de medewerkers en over de wijze waarop zij in die behoefte kunnen voorzien. Dit advies bestaat uit: 

  • Korte beschrijving van de arbeidsorganisatie;

  • Analyse van het arbeidsproces (taken, functies, competenties);

  • Beschrijving en analyse bestaande ontwikkelmogelijkheden (leren op de werkplek, cursussen/opleidingen etc.);

  • Advies ontwikkelmogelijkheden (implementatie).

Maatregel van het kabinet Dit advies vloeit voort uit een stimuleringsmaatregel van het kabinet om de leercultuur in het midden- en kleinbedrijf (mkb) te stimuleren. MKB-Nederlandgaat samen met veertien brancheverenigingen uitvoering geven aan deze maatregel. Ondernemers kunnen zich aanmelden voor ondersteuning via dit formulier.  Deze aanmelding wordt verzonden naar de juiste contactpersoon bij de deelnemende brancheorganisaties. 

Neem contact op met je brancheorganisatie voor meer informatie en eventuele deelname aan het project.