Pilot mobiel werken ook in rest van Nederland

Zestig procent vorige deelnemers is om

18 oktober 2010 1 minuten

Vorig jaar konden 102 mkb'ers uit Amsterdam en omstreken zes maanden lang gratis kennismaken met mobiel werken. En met succes. Inmiddels hebben 61 Het Nieuwe Werken omarmd. Tijd om de pilot uit te breiden naar de rest van Nederland.

Aan de pilot Digitale Mobiliteit uit 2009 deden bedrijven uit allerlei sectoren mee: van de consultancy tot de bouw. Zij werden ondersteund met goede software, mobiel internet en online advies. Uiteindelijk waren 61 ondernemers zo tevreden dat ze hebben besloten mobiel werken verder door te voeren in het bedrijf. 

Reizen op een ander moment

Het gaat bij de organisaties vooral om het 'voorkomen' en 'verspreiden' van de momenten waarop ondernemers en medewerkers reizen. Bijvoorbeeld door later naar het werk te gaan en later naar huis te gaan of thuis te werken en online te vergaderen. De overgrote meerderheid (83 procent) van de enthousiastelingen zegt dan ook lekker door te gaan met deze manier van werken. De ondernemers die dat niet willen, geven als redenen hiervoor 'de economische recessie' en 'andere prioriteiten' aan. 

De voordelen van mobiel werken

Door meer tijd- en plaatsonafhankelijk te werken gaat de productiviteit en vitaliteit van je onderneming omhoog en de kosten juist omlaag. Er zijn immers minder reis- en huisvestingskosten. Bovendien zijn je werknemers gelukkiger, omdat ze een betere werk-privé balans hebben. 

Nederland werkt mobiel

Nu de pilot uit 2009 zo'n succes is gebleken, wil MKB-Nederland het project ook landelijk uitzetten. De regio Groningen-Assen, Leeuwarden, Twente en de Stedendriehoek (Apeldoorn, Zutphen, Deventer) hebben al aangegeven een pilot te willen opzetten. Voor meer informatie kijk op de website van de pilot Digitale Mobiliteit