Feestelijke kick-off Excelleren.nu

Korte terugblik op woensdag 13 oktober 2010

18 november 2010 2 minuten

Tijdens een drukbezochte bijeenkomst is het startsein gegeven voor Excelleren.nu. Een project dat ondernemers moet stimuleren te investeren in de scholing van medewerkers.

Het event bleek zeer gewild onder ondernemers. Ruim 300 ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf, vertegenwoordigers van mkb-brancheorganisaties en gespecialiseerde HRD adviseurs namen deel aan het inspirerende programma.

Na een video-introductie van Minister Donner, een van de laatste handelingen die hij als minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid verrichtte ging de kick off event van Excelleren.nu van start. Michael van Straalen, vice voorzitter van MKB-Nederland stond stil bij het belang van leren voor het midden- en kleinbedrijf: “Slimmer werken, flexibiliteit, duurzame inzetbaarheid zijn sleutel begrippen om het tekort, in de toekomst, aan arbeidspotentieel op te vangen maar ook nu om de bedrijfsprestatie te verbeteren.”

Onder leiding van dagvoorzitter Jeroen Busscher namen de vertegenwoordigers van de 14 brancheorganisaties, die in hun branche het project gaan uitvoeren plaats op het podium. Op het moment dat Rikie Seerden, directeur van de Projectdirectie Leren en Werken op de starknop drukte en de confetti in het rond knalde, zetten alle aanwezigen hun studentenbaret om aan te geven dat het leren is begonnen.

Na een korte demonstratie van Leren op de Werkplek van de bezemploeg was het de beurt aan Carl van de Velde, inspiratiecoach uit Vlaanderen. Carl hamerde op het belang van het uit de comfort zone stappen. “Niet meer doen zoals je gewoon bent te doen maar juist paradigma’s doorbreken.”

Jeroen Busscher had voor de deelnemers een opdracht voor de koffiepauze: ‘stap uit je comfort zone en praat straks eens met iemand die je niet kent’. Dit was het sein voor de aanwezige ondernemers, branchevertegenwoordigers en HRD adviseurs om in een ongedwongen sfeer contact te leggen en ervaringen uit te wisselen.

Na de koffiepauze konden de deelnemers één van de drie workshops van Leen Zevenbergen “creatief ondernemen en sprankelend inspireren is mogelijk voor iedereen”, Mario Bierkens “Hoe krijg ik de medewerkers leergierig en hoe vergroot ik de impact van leren” of Jeroen Busscher “meer peper alstublieft” volgen.

Tijdens de afsluitende lunch bleek dat de deelnemers nog lang niet uitgeleerd zijn en nu aan de slag willen met Excelleren!