Informatie verteren

Column | Genoeg informatie verzameld over HNW? Aan de slag!

27 augustus 2012 2 minuten

Verzadigd met informatie over Het Nieuwe Werken, dat is blogger Willem van de Kerkhof. Hij beseft: 'alle informatie die ik heb verzameld, moet ik eerst in de praktijk brengen, vóór ik plek heb voor nieuwe kennis.'

Dat ene gevoel, van teveel gegeten hebben...

Je buik voelt te vol, misschien ben je zelfs een beetje misselijk. Je hebt je laten verleiden om een keer - een keer teveel - extra op te scheppen. Die taartjes waren erg lekker, maar was dat laatste taartje nog wel zo lekker als die eerste twee? Of die laatste paar blokjes chocola van de reep? Of dat laatste biertje? Achteraf  voel je dat je net over de grens bent gegaan, de grens tussen wat nog lekker is en wat schrokken is.

Eerder schreef ik al wat over het principe ‘tachtig is prachtig’. De clue? Ik ga voor ‘goed genoeg’ en niet meer voor ‘het beste’.

Vol: Verzadigd met informatie over HNW

Volgens mij ben ik nu aanbeland op het punt dat ik verzadigd ben. Ik heb voor nu even genoeg gehad. Het gaat dan niet over eten, maar over informatie over Het Nieuwe Werken. Ik lees telkens nog meer blogs, boeken en stukjes op zoek naar nog meer  interessante info over Het Nieuwe Werken. Onbewust probeer ik dus 100 te bereiken. En ik had toch met mezelf afgesproken om op 80 te stoppen? Hmm…

Eerst verteren, dan verder leren

Daarom heb ik besloten dat ik nu even niks meer eet. Ik ga alle leuke HNW-info en ervaringen die ik heb gegeten eerst eens verteren. En dat ga ik doen door het in de praktijk te brengen. Aan de slag! Dan merk ik vanzelf wat er wel en niet werkt. Misschien kom ik wel zelf tot nieuwe inzichten. Kennis uit boekjes en websites is nutteloos totdat die gebruikt wordt. In ieder geval past er nu even niet meer nieuwe theorie in mijn hoofd over dit onderwerp, want er staat geen praktijkervaring tegenover.

Het verteerproces duurt denk ik een maand of 3. Dan is er weer honger naar nieuwe informatie en ruimte voor nieuwe inzichten over Het Nieuwe Werken. En net als met een zak chips: elke dag een zak chips is niet meer lekker en speciaal en voegt niks toe behalve ongewenste kilo’s ballast. Ik ga met nieuwe HNW-info dus, zoals vroeger, de hele schoolweek uitkijken naar de zaterdagavond. Want dan mocht je  (eindelijk) met een bakje wokkels voor je neus naar Geef Nooit Op! kijken. Alleen dan was het pas weekend!

Wat vindt u?

Denkt u er ook zo over, of vindt u het totale onzin? Ben benieuwd!

Auteur

Willem van de Kerkhof