Loek Hermans weg bij MKB-Nederland

Opvolger in februari bekend

09 februari 2011

Loek Hermans neemt op 9 februari 2011 afscheid als voorzitter van MKB-Nederland. Dat zei hij maandag tijdens het jaarcongres van de ondernemersorganisatie. Hermans is sinds 2003 voorzitter van de Koninklijke Vereniging MKB-Nederland.

Hermans (59) zou eigenlijk in juni 2011 afscheid nemen. Dan zit zijn tweede termijn van vier jaar erop en komt er statutair een einde aan zijn voorzitterschap. De reden dat hij een aantal maanden eerder vertrekt, heeft te maken met zijn benoeming tot voorzitter van de Eerste Kamerfractie van de VVD. Zijn rol als VVD-lijsttrekker voor de Provinciale Statenverkiezingen in maart kan hij moeilijk combineren met het voorzitterschap van MKB-Nederland. 

Hermans gaat internationaal

Bovendien werd donderdag bekend dat Hermans gekozen is tot voorzitter van de Europese federatie van mkb-organisaties, UEAPME. Hij begint daar in januari 2011, een maand voordat hij vertrekt bij MKB-Nederland. “Er wordt veel gepraat en gedacht over het mkb op Europees niveau. Ik zie het als mijn taak om de komende jaren het principe think small first echt te laten doorwegen als het gaat om de besluitvorming over Europese regelgeving en programma’s”, verklaart Hermans.

Wat Loek voor jullie mkb'ers heeft gedaan

Onder de leiding van Loek heeft het midden- en kleinbedrijf definitief een plek op de Haagse agenda veroverd. Dat blijkt onder meer uit het in 2009 door het toenmalig kabinet gepresenteerde crisispakket, dat feitelijk een mkb-pakket was. Ook in het regeerakkoord van het nieuwe kabinet-Rutte is er veel aandacht en waardering voor het midden- en kleinbedrijf. Dat is mede zijn verdienste.

Wie Loek Hermans gaat opvolgen als voorzitter, is nog niet bekend. De werkgeversorganisatie verwacht hem of haar in februari te kunnen presenteren. 

Bron: MKB-Nederland

Mis je Loek nu al?

Bekijk dan hier alle afleveringen van Op Bezoek Bij Loek.

Dit is overigens ook je laatste kans om je ondernemersvraag aan Loek te stellen, want MKB Servicedesk gaat nog maar een paar keer op bezoek bij Loek. Heb je een vraag? Laat hem hieronder achter of stuur een mail naar redactie@mkbservicedesk.nl