Gesprek MKB-Nederland en Bedrijvengidsonline.nl

Stand van zaken

15 augustus 2012

Bijna 220 ondernemers hebben in een paar dagen tijd een klacht ingediend over de werkwijze van Bedrijvengidsonline.nl. De bedrijven achter deze site, Infosite bv en Website Services bv, gaan in gesprek met MKB-Nederland.

Naast de meldingen over Bedrijvengidsonline, meldden nog eens 250 ondernemers een klacht over gelijksoortig opererende websites.

Update: MKB-Nederland spant proces aan tegen Holland Internet Group, Telefoongids en Infosite. Het proces gaat begin augustus 2011 van start.

Op sommatiebrief gereageerd De bedrijven achter de site, Infosite bv en Website Services bv, hadden tot 8 januari jl de tijd om te reageren op de sommatiebrief van MKB-Nederland. Dat hebben ze inmiddels gedaan. De raadsheren van beide bedrijven hebben aangegeven dat zij bereid zijn om met MKB-Nederland in gesprek te gaan. In dat gesprek zal MKB-Nederland volledige schadeloosstelling van de gedupeerde ondernemers die zich hebben gemeld eisen. En staking van de huidige werkwijze. Anders volgt alsnog de gang naar de rechter.

Klacht Bedrijvengidsonline.nl ingevuld? In dit stadium heeft MKB-Nederland nog geen nadere informatie van je nodig. Als MKB-Nederland naar de rechter gaat, zullen ze je benaderen. Voor de actuele stand van zaken, raden we je aan de actiesite www.ikbenmisleid.nl in de gaten te houden.

Getekend en/of betaald? Heb je bij melding aangegeven dat je de ‘offerte’ van Bedrijvengidsonline.nl hebt getekend en/of betaald? Dan ontvangt MKB-Nederland zo snel mogelijk deze stukken: 

  • KvK-uittreksel van je bedrijf;

  • Indien je hebt getekend: de getekende ‘offerte’ van Bedrijvengidsonline.nl;

  • Indien je hebt betaald: de getekende offerte, een bewijs van betaling en eventuele aanmaningen en brieven van incassobureaus die je mogelijk hebt ontvangen;

  • eventuele schriftelijke bezwaren die je hebt gemaakt of andere relevante stukken.

Telefoongids.com Hoewel het MKB-Nederland aanvankelijk uitsluitend om gedupeerden van Bedrijvengidsonline.nl ging, geldt dit verzoek ook voor alle ondernemers die zich hebben gemeld met klachten over Telefoongids.com. Dit is namelijk ook een activiteit van hetzelfde bedrijf, Website Services bv. Dus heb je een offerte getekend (en/of betaald) voor Telefoongids.com, dan ontvangt MKB-Nederland ook graag bovengenoemde documenten.

Andere klacht gemeld? MKB-Nederland richt haar pijlen op dit moment op Bedrijvengidsonline.nl. Niet alleen omdat daarover de meeste klachten binnenkomen, maar ook omdat de ‘ondernemer' achter deze bedrijven al heel lang en in vele gedaanten met dit soort werkzaamheden bezig is. Er zijn - helaas - talloze bureaus en sites die op dezelfde manier ondernemers proberen geld uit de zak te kloppen. Het doel van onze juridische stappen tegen Info Site bv en Website Services bv is te bereiken dat deze manier van ‘zakendoen’ in het algemeen straks strafbaar wordt.

 Bron: MKB-Nederland

Update: MKB-Nederland spant proces aan tegen Holland Internet Group, Telefoongids en Infosite. Het proces gaat begin augustus 2011 van start.

Bekijk hier de uitzending van dinsdag 4 januari 2011 van Tros Opgelicht?!, helemaal in het teken van acquisitiefraude. 

Bekijk de video in andere formaten.