Gratis kennismaken met 'het nieuwe werken'?

Pilot Digitale Mobiliteit helpt bij overstap naar mobiel werken

16 mei 2011 2 minuten

De tweede pilot Digitale Mobiliteit is van start gegaan. Ondernemers in 36 gemeenten in Amsterdam en omstreken kunnen zich inschrijven om kosteloos kennis te maken met ‘Het Nieuwe Werken’.

Werken waar en wanneer je wilt. Oftewel mobiel werken met als doel mobiliteit en productiviteit verbeteren, kosten te besparen en tegelijk een bijdrage leveren aan het milieu en het oplossen van het fileprobleem. De tweede pilot Digitale Mobiliteit duurt van april 2011 tot oktober 2011 en biedt dit jaar gratis faciliteiten, geboden door zeven partners: Microsoft, Vodafone, UPC en vier nieuwkomers: Ziggo, Regus, Nederlandse Spoorwegen en Eileen.

Minder files, betere mobiliteit

Uit de eerste pilot van Digitale Mobiliteit in de regio Amsterdam kwam naar voren dat een ruime meerderheid (60%) van de MKB-ers die de nieuwe manier van werken omarmden haar mobiliteit op één of meerdere manieren kon verbeteren. Daarbij ging het vooral om het ‘voorkomen’ en het ‘verspreiden’ van momenten waarop ondernemers en medewerkers reizen.

Minder kosten, hogere productiviteit

Ruim tweederde (69%) van de deelnemende ondernemers aan de vorige pilot zag op basis van hun ervaringen inderdaad mogelijkheden voor kostenbesparing, onder meer door minder reis- en huisvestingskosten. Bijna een kwart (23%) van alle medewerkers die op de nieuwe manier werken, gaf bovendien aan daadwerkelijk productiever te zijn geworden in de pilotperiode van een half jaar.

Laagdrempelig en zonder risico's

MKB Noord-Holland, initiatiefnemer van Digitale Mobiliteit, roept vooral MKB-bedrijven met 5-250 medewerkers op deel te nemen aan het project. Fabian Nagtzaam, directeur MKB Noord-Holland: 'Vrijwel elke corporate onderneming houdt zich op een of andere manier bezig met ‘Het Nieuwe Werken’. Voor kleinere en middelgrote MKB-ers is dat een ander verhaal en zijn er meer twijfels. Dit project maakt het ook voor deze ondernemingen mogelijk om laagdrempelig en zonder risico’s kennis te maken met ‘Het Nieuwe Werken’. Waarbij bovendien geldt: hoe groter de bedrijven die deelnemen, hoe meer ambassadeurs we creëren en hoe groter de impact op de regionale economie en het oplossen van de fileproblematiek. Zowel voor werkgever als werknemer voordeel dus.'

Inschrijven?

Ondernemingen met 5 – 250 medewerkers kunnen zich inschrijven via www.digitalemobiliteit.nl. Na een verdere selectie worden in totaal 50 ondernemingen geselecteerd om deel te nemen aan het project.