Loek Hermans neemt afscheid als voorzitter MKB-Nederland

Michaël van Straalen tijdelijke opvolger

10 februari 2011

Loek Hermans heeft op 8 februari officieel afscheid genomen als voorzitter van MKB-Nederland. Hij stond acht jaar aan het roer van de werkgeversorganisatie. "I did it my way", zegt Hermans.

Er is veel gebeurd de afgelopen (bijna) 8 jaren waarin Loek Hermans voorzitter is geweest van de Koninklijke Vereniging MKB-Nederland. In deze periode heeft het mkb een krachtige stem verworven binnen politiek Den Haag. Een stem die serieus genomen wordt en niet meer weg te denken is in de wereld van ondernemend Nederland. 

Hermans goes international

Nu Hermans het mkb in Nederland goed op de kaart heeft weten te zetten, wil hij dat ook in de rest van Europa voor elkaar krijgen. Daarom gaat hij aan de slag als voorzitter van de Europese ondernemersfederatie voor het mkb UEAPME. Hij zal dit combineren met het voorzitterschap van de VVD-fractie in de Eerste Kamer.

Opvolger

Wie de definitieve opvolger van Loek Hermans wordt, is nog niet bekend. Wel werd woensdag bekend gemaakt dat Michaël van Straalen tijdelijk aan het roer van MKB-Nederland zal komen te staan. Van Straalen (54) is vorzitter van de Koninklijke Metaalunie en vicevoorzitter van MKB-Nederland. Hij is sinds 2007 lid van de SER (Sociaal-Economische Raad) en directeur van vier bedrijven in de metaalsector. 

Loek zegt gedag

Het afgelopen jaar ging MKB Servicedesk Op bezoek bij Loek. Bekijk onderaan dit bericht de laatste aflevering waarin Loek gedag zegt!