Ondernemer Hans Biesheuvel nieuwe voorzitter MKB Nederland

Biesheuvel volgt Loek Hermans op

21 februari 2011

Hans Biesheuvel wordt per 1 juni 2011 de nieuwe voorzitter van MKB-Nederland. Het hoofdbestuur besloot vandaag om de 45-jarige ondernemer als de opvolger van Loek Hermans voor te dragen aan de Algemene Ledenvergadering, die in mei formeel over zijn benoeming beslist.

Hans Biesheuvel (1965) is zelf ondernemer en momenteel algemeen directeur van PGZ International bv, toeleverancier voor de doe-het-zelfmarkt met 350 medewerkers in dienst. De dagelijkse leiding van dit bedrijf draagt hij na 1 juni over. Hij legt dan ook zijn functie neer als voorzitter van de landelijke VVD-commissie Economische Zaken en Innovatie. Het hoofdbestuur van MKB-Nederland typeert Biesheuvel als een ‘teamspeler met visie en trots op het ondernemerschap’.

Technische handelsonderneming Biesheuvel Groep

Biesheuvel, zoon van een ondernemer, trad direct na het behalen van zijn VWO-diploma in dienst bij het ministerie van Verkeer en Waterstaat. In die tijd voltooide hij in de avonduren een studie aan de HEAO.  Eind jaren ’80 koos hij voor het ondernemerschap en startte zijn eigen technische groothandel. Later nam hij de technische handelsonderneming van zijn vader en die van zijn opa over en bouwde hij de Biesheuvel Groep uit tot een toonaangevende speler in de markt met ca. 180 mensen op de loonlijst. In 2000 verkocht hij zijn bedrijf omdat hij – naar eigen zeggen – “niets meer kon toevoegen”.

Habest Holding bv

Met het geld dat daarmee vrijkwam, richtte hij in 2001 Habest Holding bv op, een bedrijf dat veelal in samenwerking met financiële partijen actief investeert in diverse mkb-ondernemingen. Biesheuvel houdt zich vooral bezig met management buy-outs en opvolgingsvraagstukken in familiebedrijven. “Ik vind het interessant om bij allerlei verschillende bedrijven betrokken te zijn in steeds wisselende rollen: coach, toezichthouder, adviseur en soms manager ”.

Directeur PGZ International bv

Biesheuvel is algemeen directeur van PGZ International bv, toeleverancier voor de doe-het-zelfmarkt met 350 medewerkers in dienst. De dagelijkse leiding van dit bedrijf draagt hij na 1 juni over. Hij legt dan ook zijn functie neer als voorzitter van de landelijke VVD-commissie Economische Zaken en Innovatie.

Adviseur en commissaris bij mkb-bedrijven

De aanstaande voorzitter van MKB-Nederland is verder adviseur en commissaris bij diverse Nederlandse (mkb-)bedrijven. Zo is hij voorzitter van de Raad van Commissarissen bij Womitex (linnenverhuur) in Almere en Fabory (bevestigingsmaterialen) in Tilburg.

Biesheuvel zit in het bestuur van de Werkgevers Technische Groothandel (WTG) en is penningmeester van het Festival Classique in Den Haag.

Hans Biesheuvel is getrouwd en heeft drie dochters.

Michaël van Straalen

Tot Biesheuvels aantreden op 1 juni aanstaande neemt Michaël van Straalen het voorzitterschap van MKB-Nederland waar.

Auteur

Liesbeth Meenink