Einde aan rittenregistratie bestelauto’s

Staatssecretaris wil een nieuwe regeling voor auto van de zaak

02 maart 2011

Het einde van de rittenregistratie die jij en/of je werknemers bij moeten houden voor de bestelauto van de zaak is in zicht. Tenminste, als het aan staatssecretaris Frans Weekers van Financiën ligt.

Maximaal 500 kilometer

Wil je geen bijtelling voor de kilometers die jij of je werknemers privé rijden met de auto, moet je een rittenregistratie bijhouden. Dit om aan te tonen dat de bestelauto voor minder dan 500 kilometer privé wordt gebruikt. “Deze rittenregistratie is voor veel mensen een ramp,” gaf de staatssecretaris dinsdag toe in de Telegraaf.

ZZP-er

Weekers belooft daarom te onderzoeken op welke manier er een regeling voor bestelauto’s kan komen waarbij géén rittenregistratie nodig is. “Daarbij zal ik ook kijken naar de bijtelling voor de bestelauto van de ZZP-er,” schrijft Weekers in zijn antwoord op Kamervragen over de alternatieven voor rittenregistratie. Wanneer de nieuwe regeling er zal komen, weet de staatssecretaris nog niet. Wel belooft hij in juni een aantal regelingen zonder rittenregistratie voor te leggen aan de Kamer.

Bron: Telegraaf, ElsevierFiscaal en Kamervragen van het Ministerie van Financiën

Auteur

Lenneke Arts