Hoe krijg ik succes?

Internet-ondernemer Arko van Brakel deelt zijn succestips

31 januari 2013

Doe alles 100%: Zorg dat je álles geeft in een adviesgesprek, maar sta daarna ook met een uitgeschakelde telefoon op het schoolplein om je kind op te halen. Doe je voordeel met deze en andere tips van Arko van Brakel.

'Hoeveel nullen er ook op je bankrekening staan, dat zegt níks over je succes als ondernemer', vindt internet-ondernemer Arko van Brakel. Geld en succes zijn geen synoniemen van elkaar, vindt hij. 'Wat succes dan wel is? Waardering krijgen van klanten of medeondernemers en van toegevoegde waarde zijn. Hoe bereik je dat succes volgens de internet-ondernemer? Lees Van Brakels vijf succesfactoren:

Zorg dat je een doel hebt

Slechts 11% van de mensen heeft zijn doel scherp. Hoog tijd om een doel te stellen. Van Brakel: 'een écht doel is tijd- en geldloos. Geld is een middel. Bedenk wie je wil zijn, waar je heen wil en wat je voor de mensen om je heen wil betekenen. Heb je dat doel van je bedrijf eenmaal bereikt? Zorg dan dat je het in één zin kunt vertellen aan anderen, dat je een one-line-pitch kunt geven.

Work on the business, not at the business

Weet waar je zelf goed in bent. Ben je ergens minder goed in? Zet mensen in die beter zijn dan jijzelf, zodat je kunt focussen op waar jij het beste in bent: je bedrijf runnen. Werk áán je business.

Invest in customer experience & cultuur... not in marketing

De klant staat voorop, zorg dat je altijd zijn of haar verwachtingen overtreft.

Ken alle bedrijfsdetails uit je hoofd

Zorg dat je alle vragen kunt beantwoorden. Of je nu met een klant, een opdrachtgever of een investeerder in gesprek bent, je geeft altijd meer vertrouwen als je laat merken dat je het bedrijf op je duimpje kent.

Doe alles met 100%

Work hard, play hard, rest hard. Zet je telefoon uit als je op vakantie bent of op de tennisbaan staat. Dan kun je daarna ook extra fit een gesprek in. Op die manier haal je de volle honderd procent uit alles wat je doet.

Auteur

Lenneke Arts