Starter kiest niet voor bedrijfsovername

Onwetendheid en financiering belangrijkste reden
Twaalf procent van de Nederlanders speelt met de gedachte om voor zich zelf te beginnen. Slechts een kwart hiervan kiest voor bedrijfsovername. Dit blijkt uit onderzoek van Maurice de Hond.
De belangrijkste belemmeringen die ondernemers ervaren bij bedrijfsovername zijn het verkrijgen van financiering en onwetendheid over hoe te handelen. Uit het onderzoek van De Hond blijkt ook dat (potentiële) bedrijfsovernemers net iets vaker man dan vrouw zijn en net iets vaker ouder dan 50 jaar. Zij starten bij voorkeur in de detailhandel (met name vrouwen) en adviesdiensten (met name mannen). De regio Zuid Holland is favoriet als vestigingsplaats.
 
Babyboomers zetten bedrijf te koop
Steeds meer bedrijven van babyboomers zullen de komende jaren ter overname worden aangeboden. Uit eerder onderzoek bleek al dat bedrijfsovernemers succesvoller zijn dan starters voor wat betreft overlevingskans en groeipotentieel. Na vijf jaar is 96 procent van de overnemers nog actief, tegenover 50 procent van de starters. Tweederde van de overnemers is zo succesvol dat ze omzetstijging realiseren, het klantenbestand vergroten en de winstgevendheid verbeteren. In 2010 registreerde de Kamer van Koophandel 123.000 starters. Dit zijn allemaal potentiële kandidaten voor bedrijfsovernames.

Starters die bedrijf overnemen doen het beter

Toch is bedrijfsovername niet populair
Potentiële kopers en verkopers van bedrijven vinden elkaar slecht. Dat is de uitkomst van een onderzoek van EIM naar bedrijfsoverdrachten in...

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten