Einde deeltijd-WW in zicht

Vanaf 1 juli moeten ondernemers het weer op eigen krachten doen

26 mei 2011

Nog een dikke maand te gaan en dan stopt de regeling deeltijd-WW. Dacht je nog last-minute gebruik te kunnen maken van de regeling? Helaas, de uiterste begindatum is verstreken.

De regeling deeltijd-WW is op 1 april 2009 door de overheid in het leven geroepen om het hoofd te kunnen bieden aan de crisis. Dit om ervoor te zorgen dat je als werkgever je werknemers toch in dienst kan houden, terwijl je je werknemers minder uren laat werken. Voor de uren waarop de werknemer niet bij je werkt, ontvang hij of zij een uitkering.

Eind deeltijd-WW

Op 1 juli houdt de regeling op te bestaan. Dacht je nog snel gebruik te kunnen maken van de regeling? Helaas, de laatste kans om in te kunnen stromen was op 1 januari 2011, omdat je als werkgever minimaal 26 weken van de regeling gebruik moet maken. Een vervolg op de deeltijd-WW is er (voorlopig) niet. De overheid vindt dat bedrijven het weer op eigen krachten moeten kunnen doen.

Volledig loon

Heb je op dit moment nog werknemers in dienst voor wie je voor een tijd van negen, twaalf of vijftien maanden een deeltijd-WW hebt aangevraagd, houd er dan rekening mee dat je over ongeveer een maand diegene weer zijn volledige loon moet betalen. In ruil daarvoor moet je werknemer natuurlijk ook weer zijn volledige aantal uren werken.

Auteur

Lenneke Arts