Drie vragen aan Willem Overbosch, Directeur MKB Servicedesk

Het magazine Eigen Bedrijf in gesprek met Willem Overbosch

27 maart 2012 1 minuten

Afgelopen week verscheen er in Eigen Bedrijf, het magazine voor ondernemers van de Kamer van Koophandel, een kort interview met Willem Overbosch. Lees hieronder het interview.

MKB Servicedesk heeft, in samenwerking met Symbid, MKBCrowdfunding.nl opgericht. Op dit platform kunnen mkb’ers die behoefte hebben aan start- of groeikapitaal zich presenteren aan mogelijke investeerders.

Hoe werkt het platform MKBcrowdfunding.nl?

“Ondernemers kunnen op de website op een laagdrempelige manier online financiering ophalen bij bezoekers van het portaal. De investeerders verenigen zich in een coöperatie, die vervolgens een aandeel in de betreffende onderneming krijgt. Een ondernemer kan investeerders ook laten meedenken over strategische keuzes.”

Waarom is hier vraag naar?

“Uit cijfers van het CBS blijkt dat ruim de helft van de mkb’ers in 2010 meer moeite had om een banklening te krijgen dan in 2007. Banken weigerden vooral door een tekort aan eigen vermogen of onvoldoende onderpand. Het nieuwe platform biedt een waardevol alternatief.”

Wie kunnen investeren?

“Eigenlijk iedereen. Bekenden, maar ook andere bezoekers van de site. Investeerders kunnen al vanaf twintig euro direct investeren in het eigen vermogen van een start-up of bestaand bedrijf.”

Auteur

Ronald de Snoo

Ondernemer binnen een onderneming Mijn naam is Ronald de Snoo, projectmanager bij MKBSD. In 2011 rondde ik in Arnhem mijn opleiding Communicatie af en startte ik bij MKB Servicedesk. In deze sterk groeiende organisatie rolde ik vanaf mijn start van de ene functie in de andere en heb ik in korte tijd van veel van de verschillende werkzaamheden binnen een organisatie mogen proeven.