Overheid investeert in Het Nieuwe Werken

Subsidie en wetsvoorstel maken flexibel werken makkelijker

06 september 2011 1 minuten

De overheid zet flink in op Mobiel Werken. Vanaf oktober kunnen bedrijven een subsidie aanvragen voor het doorvoeren van Het Nieuwe Werken. Daarnaast heeft Minister Kamp een wetsvoorstel ingediend om flexibel werken makkelijker te maken.

Vanaf 3 oktober kunnen bedrijven een subsidie van maximaal 18.000 euro aanvragen. Met dit geld  kan een extern adviseur worden ingehuurd. Voorwaarde is dat de adviseur een project uitvoert waarmee bedrijfsprocessen worden verbeterd of de duurzame inzetbaarheid wordt vergroot.

Ook voor mkb

De administratieve lasten zijn volgens het agentschap van het ministerie beperkt; de subsidie kan simpel en snel worden aangevraagd. Daarmee is de subsidie ook aantrekkelijk voor mkb-bedrijven. De subsidie kan worden aangevraagd tot en met 31 december 2012 of zolang het budget van 24 miljoen euro toereikend is.

Wetsvoorstel

Het wetsvoorstel dat Minister Kamp van Sociale Zaken naar de Tweede Kamer heeft gestuurd, moet ervoor zorgen dat werknemers straks makkelijker tijdelijk meer of minder uren kunnen werken. Dit om arbeid makkelijk met de opvoeding van kinderen of mantelzorg te kunnen combineren.

Recht op flexibel werken

GroenLinks-kamerlid Ineke van Gent, die samen met het CDA werkt aan een initiatiefwetsvoorstel hierover, vindt de plannen van Kamp niet ver genoeg gaan.  Volgens haar moeten werknemers recht krijgen op flexibele werktijden en telewerken.

Bronnen: www.overnieuwewerken.nl en www.fmm.nl 

Auteur

redactie - Brigiet Bluiminck