Surfen ideale manier van ontspanning voor ondernemer

Tijd van het kopje koffie en de frisse neus is voorbij

28 augustus 2012

Steeds meer dingen gebeuren online, dus ook de welverdiende pauze tijdens het werk. Ondernemers laten vaker de frisse neus en het kopje koffie voor wat het is en blijven achter hun computer zitten.

Dat blijkt uit onderzoek van Ziggo Zakelijk onder 800 kleine ondernemers. Een op de vier zegt met de koffie achter de computer te blijven hangen tijdens een break. Ze vinden dat dit het werk leuker maakt. Ook zegt een kwart dat ze de werkdag steeds vaker beginnen met online privé-activiteiten, zoals social media en nieuwswebsites. 

Goed voor de productiviteit

Maarliefst 97 procent van de respondenten vindt dat de productiviteit omhoog gaat als de online werkomgeving goed geregeld is. Het snel kunnen up- en downloaden van bestanden is daar een goed voorbeeld van. Wachten op een website die langzaam laadt is voor 90 procent de grootste bron van irritatie. Zeven op de tien wordt chagrijnig als de internetverbinding of computer langzaam is, of als de verbinding wegvalt. Voor zes op de tien gaat dit ten koste van het werkplezier en ook zeker ten koste van de productiviteit.

Social media

Gelukkig is daar weer de social media, die de productiviteit een boost geeft. Eenderde verwacht dat het inzetten van social media voor zakelijke doeleinden de productiviteit verbetert. En dat geldt niet alleen voor de ondernemer zelf. Het personeel wordt ook productiever als ze tijdens het werk even op Facebook mogen kijken of mogen Twitteren. 

Bron: Nu.nl

Auteur

Liesbeth Meenink