Ondernemers gooien tientallen miljoenen euro's weg

Randzaken als energie, telefonie en internet zijn geldslurpers

28 november 2011

Je weet dat je teveel betaalt voor je energie of telefoon, maar toch sluit je geen nieuw contract af. Herkenbaar? Zo zijn meer ondernemers: 80 procent weet dat ze veel geld laten liggen, maar toch nemen ze het voor lief. Ondanks de economische dips van de afgelopen jaren.

Dat blijkt uit onderzoek van BusinessCompleet.nl onder 910 mkb'ers. Het grootste deel van de respondenten (70 procent) runt een bedrijf tot 5 werknemers. Deze kleine ondernemers hebben het veel te druk met ondernemen en dus helemaal geen tijd om op zoek te gaan maar de beste deal op het gebied van energie, internet, telefonie of verzekeringen. Zolang ze niet het idee hebben dat ze teveel betalen, nemen ze de hoge rekening voor lief. 

Miljoenen weggegooid

Als je ervan uit gaat dat ondernemers per jaar duizenden euro's uitgeven aan energie, telefonie, internet en bankzaken, kan je stellen dat mkb'ers vele tientallen miljoenen euro's laten liggen.  

De belangrijkste resultaten

  • 1 op de vijf mkb'ers weet helemaal niet wat hij maandelijks kwijt is aan energie;

  • 96 procent is niet van plan over te stappen naar een andere leverancier;

  • markten worden hoofdzakelijk bepaald door grote partijen.

Energie

Zo'n 20 procent van de ondernemers weet niet wat hij elke maand kwijt is aan energie en maarliefst de 46 procent weet niet wat het bedrijf jaarlijks verbruikt. Het lijkt ook niet dat dit gaat veranderen: De meeste ondernemers hebben helemaal geen zin om zich te verdiepen in hun energierekening en slechts 4 procent is bereid om over te stappen naar een andere leverancier. En dat terwijl het helemaal niet zo moeilijk is om over te stappen en je er flink op kan besparen. Wat heb je als ondernemer nog meer nodig om overtuigd te raken?

Bron: BusinessCompleet 

Auteur

Liesbeth Meenink