Test het zelf: Haal jij het beste uit je mensen?

Excelleerscan vertelt hoe 'lerend' jouw bedrijf is
Hoe leergierig is jouw organisatie? Besteed je (genoeg) aandacht aan de ontwikkeling van je medewerkers? Doe de Excelleerscan en je weet binnen 7 minuten hoe het met de leercultuur binnen jouw bedrijf is gesteld.
Binnen veel mkb-bedrijven is de leercultuur nog niet optimaal. Vaak weten ondernemers niet hoe ze die moeten 'organiseren'. Waar ze moeten beginnen. En vooral: op welke punten de organisatie al goed scoort en waar het misschien beter kan.
 
Doe de scan
Om snel inzicht te krijgen hoe het er binnen jouw onderneming voorstaat, kun je nu de Excelleerscan doen. Deze is speciaal voor de mkb-ondernemer ontwikkeld door MKB Nederland in samenwerking met MKB Servicedesk.
 
Vijf onderdelen
Het duurt niet langer dan 7 minuten om de vragen in te vullen. Vervolgens zie je in een oogopslag op welke vijf onderdelen je het goed doet. En waar het beter kan. Het gaat daarbij om:
 
  1. Visie op leren: Ben je voldoende overtuigd van het belang van leren en hoe scholing de toekomst van je bedrijf beïnvloedt?
  2. Persoonlijk leiderschap: Ben je als leidinggevende in staat om je medewerkers te stimuleren bij hun leeractiviteiten?
  3. Personeelsmanagement: Welke zaken op personeelsgebied heb je geregeld? Welke personeelsinstrumenten (denk aan: functionerings- en loopbaangesprekken of generatiemanagement) zet je zoal in om je mensen te ontwikkelen?
  4. Medewerkers: Hoe staat het met de kennis van je medewerkers? Is deze up to date? Hebben ze de mogelijkheid om het beste uit zichzelf te halen?
  5. Leerprocessen: Welke leervormen zijn er binnen jouw onderneming? Hoe lerend is jouw organisatie?
Als je alle onderdelen hebt ingevuld ontvang je per e-mail een persoonlijke score. Daarin staat een eigen en zeer praktisch stappenplan. Waarmee je morgen al je voordeel kunt doen.
 
Excelleren-project
De scan is een onderdeel van het Excelleren-project, een initiatief van MKB-Nederland, 14 brancheorganisaties en het Ministerie van SZW. Het project startte begin dit jaar en bood ruim 500 mkb-bedrijven de kans om de leercultuur te verbeteren. Zij kregen hiervoor gratis advies van een hr-adviseur.
 
De achterliggende reden: Ondernemingen met een sterke leercultuur kunnen hun werknemers breed en duurzaam inzetten. En dat verhoogt de innovatiekracht en de productiviteit van het bedrijf. En dat is weer nodig om de (internationale) concurrentie voor te blijven en het hoofd te bieden aan de (toekomstige) personeelskrapte. 

 


'We helpen ondernemers de uitdagingen van de toekomst aan te gaan'

MKB-Nederland over het project Excelleren.nu
Hoe stimuleer je de leercultuur binnen je organisatie? Dat is een vraag waar veel mkb’ers het antwoord niet op weten. MKB-Nederland,...

Ontwikkeling van personeel draagt bij aan groei van onderneming

Hoe haal ik het beste uit mijn mensen?
Je wilt dat je medewerkers zich kunnen ontwikkelen en je wilt het beste uit je mensen halen. Maar hoe doe je dat als ondernemer? Wat heb je...

Praat met ons mee op

MKB Servicedesk
Postadres
Postbus 40273
3504 AB Utrecht

Bezoekadres - kantoor Agency No9:
Spaklerweg 53
1114 AE Amsterdam
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten