Je couveusekindje bekijken via internet

Ondernemer Tijmen Vos heeft 30.000 klanten

13 februari 2013

Een manier voor ouders om hun couveusekindje 24 uur per dag via smartphone of computer in de gaten te kunnen houden, maar ook een kans voor ondernemers om hun pand betaalbaar te beveiligen. Dat biedt Tijmen Vos, met zijn bedrijf Cameramanager.com.

Tijmen Vos

Is… Directeur en oprichter Cameramanager.com

Samen met... mede-oprichter en compagnon Rishi Lodhia

Sinds… December 2004

Heeft… Zestien werknemers

Werkt… Vijftig á zestig uur per week

Wat is het?

Een online platform voor camerabeveiliging, dat is wat Cameramanager.com is. Oprichter Tijmen Vos: “Onze klanten kunnen een beveiligingscamera aansluiten op hun internetverbinding, waardoor ze vanaf hun mobiele telefoon of computer live kunnen kijken naar de beelden van bijvoorbeeld hun winkel of kantoorpand. Handig als het alarm afgaat: hoef je niet meteen naar de zaak, maar kun je eerst kijken of er écht iets mis is.”

Het idee

De ondernemer bedacht in 2004 dat hij ‘iets met camerabeveiliging voor kleine ondernemers’ moest. Omdat beveiliging vaak een sluitpost op de begroting van ondernemers is, hoopte Tijmen met een betaalbaar camerabeveiligingsplatform goed te kunnen scoren. “Vaak is alles al gekocht als een ondernemer denkt: oja, de beveiliging. Daar wilde ik op inspelen."

Klanten bereiken

De doelgroep van Cameramanager.com bestaat vooral uit kleine ondernemers, met bijvoorbeeld een winkel, horecazaak, kantoor of winkelketen. Om deze te bereiken, verkoopt Tijmen de dienst via bedrijven die beveiligingscamera’s of IT-oplossingen verkopen. De ondernemer is daarom continu bezig om samenwerking te zoeken met goede beveiligingspartners. Dat lukt goed, gezien de dertigduizend camera’s die op dit moment op het platform zitten. 

Internetverbinding

Om zoveel klanten te kunnen voorzien van kwalitatief goede beelden, heeft Tijmen snel internet nodig. “Voor geen ondernemer is snel internet zo belangrijk als voor mij, het is de drager van onze dienst. We hebben dan ook de snelste verbinding die in Europa te krijgen is: glasvezel. Omdat Nederlandse ondernemers in Frankrijk, Brazilië of in Turkije ons systeem óók moeten kunnen gebruiken. Voor iedere ondernemer die gebruik maakt van ons platform, moeten we een stukje bandbreedte reserveren. Dankzij de snelle internetverbinding kunnen mijn klanten beelden van een hogere kwaliteit opnemen en bekijken." Dat Tijmen over glasvezel beschikt, betekent trouwens niet dat zijn klanten dat ook nodig hebben: "We zien dat bestaande breedbandverbindingen, zoals ADSL en kabel, steeds meer kunnen en voldoende zijn voor mijn klanten. Vooral kabel is de laatste jaren een stuk sneller geworden."

Nieuwe markten aanboren

De ondernemer boort ook nieuwe markten aan, zoals de zorg. “Het Catherina Ziekenhuis in Eindhoven vroeg ons een paar jaar terug of ons systeem ook gebruikt kon worden om ouders vanuit huis naar hun couveusekindje te kunnen laten kijken. Aangezien je dan gewoon hetzelfde systeem kunt gebruiken als bij beveiliging, konden we dat snel in werking zetten.” Inmiddels maken vijftien ziekenhuizen gebruik van het systeem. “Het is ook bruikbaar voor bijvoorbeeld mensen wiens ouders slecht ter been zijn en een flink stuk verderop wonen. Zo kun je altijd kijken of het goed gaat met je vader of moeder.” Tijmen beaamt dat dit een mooie manier is om zijn bedrijf op een andere manier onder de aandacht te brengen. “Je doet iemand dan een groot plezier.” De ondernemer probeert gebruikers van het systeem ook op andere functies te wijzen. “Winkeliers kunnen het bijvoorbeeld ook gebruiken voor marketing, door via de camera te kijken of de winkelschappen goed gevuld zijn en of de bannering van de etalages goed overkomt. Op die manier kun je iets terugverdienen van de kosten van je beveiligingssysteem.”

Toekomst

Stilzitten doet de ondernemer voorlopig niet. Voor de toekomst wil hij de organisatie uitbreiden, ook in het buitenland. Het bedrijf groeit al flink en Tijmen verwacht dat dit zich de komende tijd door zal zetten. “Zolang we groeien, blijft het ondernemen leuk en uitdagend. Ik probeer continu te innoveren, mijn creativiteit kwijt te kunnen. Dat is ondernemen voor mij.”

Benieuwd hoe snel jij onderneemt? Doe de scan 'ondernemen op topsnelheid'.

Auteur

Lenneke Arts