Klanten willen online én fysieke winkel

Combineer online en offline ondernemen
Het hoogtepunt van puur online kopen is voorbij. Wil een klant iets kopen, dan combineert hij online winkelen met offline winkelen. Cross channel retail heeft de toekomst, voorspellen ABN AMRO en CBW Mitex.
Al op de hoogte van de trends op gebied van retail?
Klik hier
Lees snel het gratis E-book Winkel van de Toekomst
Naar MijnMKB
Webshop beginnen?
Klik hier
Download gratis het whitepaper!
Naar MijnMKB
Dat blijkt uit het sectorrapport over retail, dat ABN AMRO en CBW Mitex samen opstelden. Consumenten zijn helemaal niet bezig met kanalen, zo schrijven de partners. Ze willen zelf bepalen wat ze waar, op welke manier en op welk moment willen kopen. Aangezien de consument degene is die de portemonnee trekt, is het zaak daar als ondernemer op in te springen.
 

Van offline en online winkelen naar kanaalloos winkelen

Puur online kopen heeft zijn beste tijd gehad. Klanten zijn in hun aankoopproces (van beslissen tot aanschaffen) niet volledig online te vinden. Cross channel (kanaalloos) winkelen, waarbij je online met offline winkelen combineert, heeft de toekomst. Klanten denken niet meer alleen in kanalen. Ze kopen wat ze nodig hebben, waar en wanneer ze dat uitkomt, onafhankelijk van tijd en plaats. Consumenten kopen bij 'een merk', in plaats bij via 'een kanaal'.
Op dit moment winkelt 54,5 procent fysiek, 10,4 procent doet dat volledig online. 35,2 procent combineert online met offline winkelen, een percentage dat de komende tijd nog zal toenemen tot 54,1 procent in 2015. Anders gezegd: waar nu het grootste deel van de consumenten volledig offline winkelt, zal in de toekomst de meerderheid cross channel winkelen. Het percentage offline shoppende consumenten zal dalen van 54,4 procent naar 37,2 procent, dat van online kopers van 10,4 procent naar 8,8 procent.
 

Wat moet jij doen?

Heb je op dit moment alleen een offline winkel? Concentreer je dan náást je fysieke winkel op een online onderneming. Maak een website, zet een webshop op en kijk hoe je social media in kunt zetten. Alleen een online zaak? Ga dan eens na of er mogelijkheden zijn om je spullen ook via fysieke verkooppunten aan de man te brengen.
 

Bron: Cross channel retail - de toekomst - 2015 van CBW Mitex


Download e-book Eerste hulp bij Online Ondernemen

Geld verdienen door en met internet
Dit praktische boekje gaat over ondernemen op internet. Het biedt eerste hulp bij jouw eerste stappen op het internet, maar helpt je ook verder als je...

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten