Ondernemer werkt steeds vaker in de cloud

Cloud computing goed voor productiviteit, flexibiliteit en kostenbesparing

24 juni 2013 1 minuten

Ondernemers uit het mkb maken steeds vaker gebruik van diensten uit de cloud. Ze zien technologie als cruciale voorwaarde om te groeien. Het maakt ze productiever, flexibeler en zorgt voor een kostenbesparing.

Dat blijkt uit het onderzoek 'Cloud adoption Study' van Microsoft, onder directeuren uit het mkb.

Wat is cloud computing?

Met cloud computing kun je van veraf je software, server of harde schijf bereiken. Of je nu thuis op de computer zit of aan de andere kant van het land, je hebt overal toegang tot jouw gegevens. Hyves, Facebook, Linkedln, Flickr, hotmail, G-mail. Yahoo, Google Docs, World of Warcraft: het is slechts een kleine greep de mogelijkheden via internet. Opslagruimte, online tekstverwerkers, online spellen, webconferenties, online besturingssystemeninternetbedrijven, online muziek: je kunt het zo gek niet bedenken of het is online te vinden.

Cloud computing maakt je productiever

Van ondernemingen in het mkb die al in de cloud werken, zegt 56 procent daardoor flexibeler te werken, 30 procent vindt dat het geld bespaart en 30 procent werkt productiever. Hoe dat kan? De cloud zorgt ervoor dat je medewerkers altijd en overal toegang hebben tot hun bedrijfsapplicaties, mail, agenda en documenten. Ook kun je gemakkelijker informatie met elkaar delen of zelfs gezamenlijk werken in documenten. Op die manier zorgt 'de cloud' ervoor dat je Het Nieuwe Werken gemakkelijk toe kunt passen en dat je duurzamer werkt, omdat je servers minder belast worden.

Is cloud computing veilig?

De respondenten vrezen wel voor hun veiligheid en privacy, bij werken in de cloud.

Bron: Microsoft

Auteur

Lenneke Arts