Laat de bank in je voordeel werken

Column | Gebruik de hulp van bankzitters

29 november 2011 2 minuten

En dan lees je in de krant, als je daar de tijd voor hebt, dat er meer dan 1 miljoen mensen thuis op de bank zitten. Je zwoegt zelf hard om van je onderneming een succes te maken. De hulp van bankzitters kun je heel goed gebruiken.

Met extra handen kun je het werk doen waar je nu graag aan toe zou komen en kun je meer klussen aanpakken.

Help mensen in een uitkeringssituatie

Als ondernemer ben ik de zoektocht gestart naar extra gemotiveerd personeel en ik ben verrast door de resultaten! We hebben werkplekken ingericht voor mensen die in een uitkeringssituatie zitten en die we actief en intensief helpen dichter bij de arbeidsmarkt te komen. Dat doen we door iedereen werk te geven wat bij ons of bij relaties is blijven liggen en wat waardevol genoeg is om uit te voeren. Daarbij verdelen we het werk individueel over de mensen op basis van hun interesses en het kunnen leren en ontwikkelen van vaardigheden die nodig zijn bij de gewenste baan.

Mes snijdt aan twee kanten

Het project is de afgelopen maanden een doorslaand succes geworden. Klussen en projecten worden zorgvuldig met opdrachtgevers voorbereid en naar wens uitgevoerd, tegen een concurrerende prijs. Daarbij werken we oprecht en eerlijk samen en voorkomen we ongewenste concurrentie. We richten werkplekken in voor kortdurende klussen die op afstand kunnen worden uitgevoerd. Dat is voor ons de sleutel gebleken om onszelf en ondernemers om ons heen uit de brand te helpen. Tegelijk helpen we mensen die op de bank zitten aan leuk en zinvol werk. Een werkplek op afstand, inclusief  begeleiding om een klus naar tevredenheid uit te voeren, kan voor hen de oplossing zijn om dichter bij de arbeidsmarkt te komen. 

Maatschappelijk ondernemen

Met deze positieve benadering voor wat 1 miljoen Nederlanders als een probleem beleven, lever ik mijn bijdrage aan maatschappelijk ondernemen. Hoe doe jij het?

Auteur

Johan Burgemeester