Brancheorganisaties kunnen Excelleerscan gratis op website plaatsen

NBBU steekt scan als eerste in 'eigen jasje'

17 september 2012

De NBBU heeft de Excelleerscan in een 'eigen jasje' gestoken en op haar website geplaatst. De brancheorganisatie voor uitzendondernemingen biedt leden daarmee de mogelijkheid om in 7 minuten inzicht te krijgen in de leercultuur binnen hun bedrijf. Volg het voorbeeld van NBBU.

Net zoals NBBU kunnen ook andere brancheorganisatie de Excelleerscan in de eigen 'look en feel' adopteren en op de website plaatsen. Zo kan het logo erbij en een andere achtergrond gekozen worden. MKB Nederland biedt dit kosteloos aan.

7 minuten

De Excelleerscan is nu enkele weken online via de site van MKB Servicedesk. Het blijkt een groot succes. Ondernemers vinden het een uitkomst omdat ze door het invullen van vragen in slechts 7 minuten een beeld krijgen of zij het beste uit hun mensen weten te halen. Op vijf onderdelen (ondernemersvisie, leiderschap, management, medewerkers en leerprocessen) krijgen ze een concreet advies hoe het beter zou kunnen.  De Excelleerscan is speciaal voor de mkb-ondernemer ontwikkeld door MKB Nederland in samenwerking met MKB Servicedesk.

Excelleren-project

De scan is een onderdeel van het Excelleren-project, een initiatief van MKB-Nederland, 14 brancheorganisaties en het Ministerie van SZW. Het project startte begin dit jaar en bood ruim 500 mkb-bedrijven de kans om de leercultuur te verbeteren. Zij kregen hiervoor gratis advies van een hr-adviseur.De achterliggende reden: Ondernemingen met een sterke leercultuur kunnen hun werknemers breed en duurzaam inzetten. En dat verhoogt de innovatiekracht en de productiviteit van het bedrijf. En dat is weer nodig om de (internationale) concurrentie voor te blijven en het hoofd te bieden aan de (toekomstige) personeelskrapte. 

Ook geïnteresseerd?

Brancheorganisaties die ook geïnteresseerd zijn om de scan op de eigen website te plaatsen, kunnen contact opnemen met Patty Sjers van MKB Servicedesk: Psjerps@mkbservicedesk.nl of 030 23 07 900.      

Auteur

redactie - Ellis Emeis