MKB bedrijvendag: Het Nieuwe Werken

Donderdag 22 maart in teken van Mobiel Werken

15 februari 2012 2 minuten

Om bedrijven te helpen om ook echt concreet een stap te zetten richting Het Nieuwe Werken, wordt in maart een speciale dag voor het MKB georganiseerd, onder de titel Het Nieuwe Werken doe je zó – de bedrijvendag voor MKB.

Op donderdag 22 maart 2012 kunnen bedrijven inspiratie en maatwerkadvies opdoen van de partners van de campagne Het Nieuwe Werken doe je zelf! die in november 2011 gehouden werd. Of het nou gaat om mobiliteit, kantoorinrichting, ICT, techniek of cultuurverandering: de campagnepartners helpen bedrijven om daadwerkelijk stappen te zetten.

Positiever over mobiel werken

Dankzij de campagne Het Nieuwe Werken doe je zelf! is de bekendheid van het begrip in anderhalf jaar gegroeid van 13 naar 41 procent. Bijna de helft (43 procent) van de werknemers zegt al bekend te zijn met het onderwerp en is dankzij de campagne positiever over Het Nieuwe Werken gaan denken. Dat blijkt uit onafhankelijk onderzoek van Blauw Research en SSI in opdracht van Natuur & Milieu en het TelewerkForumHNW.

Nog winst te behalen

Uit het onderzoek blijkt ook dat slechts 12 procent van de werknemers de vrijheid heeft om zelf te bepalen waar en wanneer te werken; in bijna driekwart van de gevallen (72 procent) is het de werkgever die bepaalt. Slechts 40 procent van de werknemers geeft aan dat hun werkgever (ruim) voldoende doet op het gebied van Het Nieuwe Werken.

Dag voor MKB

Om daadwerkelijke veranderingen in bedrijven te versnellen, organiseren de campagnepartners de bedrijvendag voor bedrijven in het MKB met 50 tot 250 medewerkers. Tijdens deze dag krijgen bedrijven maatwerkadvies en begeleiding om Het Nieuwe Werken verder in te voeren.

Je krijgt je op die dag:

  • op jouw bedrijf toegespitste informatie over HNW;

  • concrete aanbevelingen en een concreet plan van aanpak;

  • met een heldere business case vanuit het perspectief van de ondernemer;

  • gebaseerd op de voordelen voor jouw onderneming; en

  • uitwisseling van ervaringen met gelijkgestemden.

Wat:  Het Nieuwe Werken doe je zó - de bedrijvendag voor MKB.

Wanneer: 22 maart 2012

Waar:  WorkLife Steelcase, Herikerbergweg 3 1101 CN Amsterdam

(5 min. van station Bijlmer-Arena)

Voor wie: Midden- en Kleinbedrijf

Aanmelden: Klik hier voor meer informatie

Auteur

redactie - Brigiet Bluiminck