Thuiswerkers zijn productiever

Hogere productiviteit dankzij het nieuwe werken
Hoogopgeleiden werken graag thuis. Ze kunnen zich beter concentreren en werken effectiever. Laat je medewerkers thuis werken en sla twee vliegen in één klap: tevreden personeel en een hogere productiviteit.
 
Dat hoogopgeleiden liever én productiever thuis werken, blijkt uit onderzoek van intermediair onder 11000 hoogopgeleide medewerkers van 70 verschillende (middel)grote Nederlandse bedrijven. Bijna 5000 van deze mensen doen hun werk voor een deel thuis en zijn daar heel positief over.
 
Waarom zou ik mijn werknemers thuis laten werken?
Thuiswerkers zeggen dat ze zich thuis beter kunnen concentreren (77 procent) en effectiever werken (78 procent). Ook verbetert de werk-privébalans, bijvoorbeeld omdat ouders hun kinderen gemakkelijker van school kunnen halen zonder dat ze gestrest de laatste werkzaamheden afronden. Privézaken schijnen niet af te leiden als mensen thuis werken: slechts 16 procent is af en toe met hele andere zaken bezig.
 
Thuiswerkers niet ondergewaardeerd
Het nieuwe werken zorgt er volgens werknemers voor dat ze productiever zijn, doordat ze minder afleiding hebben, maar ook dat ze meer overwerken. De respondenten zijn ook niet bang dat veel thuiswerken ervoor zorgt dat ze onzichtbaar worden op het werk of minder waardering van hun baas of collega’s krijgen. En ook collega’s die veel op kantoor zijn hebben niet het gevoel dat zij meer worden gewaardeerd dan de thuiswerkers.
 
Thuiswerken populair onder IT'ers
Vooral IT’ers en medewerkers van consultancybedrijven werken graag thuis, evenals de medewerkers van commerciële bedrijven. Hoogopgeleiden bij de (semi-)overheid zijn minder tevreden over de thuiswerkcultuur in hun bedrijf.
 
Flexibel werken en thuiswerken zijn niet alleen goed voor de productiviteit binnen je bedrijf, maar zorgt ook voor een betere gezondheid van je werknemers.
 

Vraag niet beantwoord of nog een vraag?

MKB Servicedesk helpt je graag verder!

Minder stress door flexibele werktijden

Zelf uren indelen maakt werknemers gezonder
Mensen die zelf hun uren mogen indelen, zoals bij zelfroosteren en thuiswerken, hebben minder last van stress. Dit blijkt uit een Brits onderzoek naar...

Thuiswerken kan miljarden opleveren

Verdien geld door Het Nieuwe Werken
Als in 2015 een vijfde van de beroepsbevolking een dag per week thuis werkt, zou dat de Nederlandse samenleving jaarlijks bijna twee miljard euro aan...

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten