Ondernemers zien kansen in Afrika

Ondernemen in ontwikkelingslanden wint aan populariteit

29 februari 2012 1 minuten

Het Afrikaanse continent is bij ondernemers het meest in trek als je hen vraagt naar het land waar ze het liefst aan de slag zouden gaan. Ontwikkelingslanden hebben een groeiende markt en zorgen voor omzetvergroting, vinden ondernemers.

Dat meldt Agentschap NL naar aanleiding van een seminar, zo schrijven NUzakelijk en Brisk Magazine.

Omzetvergroting

Ondernemen in ontwikkelingslanden wordt steeds populairder. Behalve omzetvergroting en een groeiende markt, vormen in mindere mate ook lage productie- en arbeidskosten en het verbeteren van het eigen imago beweegredenen om ontwikkelingslanden als kansrijk ondernemingsland te zien.

Internationaal ondernemen

Ook geïntereseerd in internationaal ondernemen? Lees op de Internationaal ondernemen desk alles wat je moet weten over exportverzekeringen, logistiek, wet- en regelgeving, btw, financiering en subsidies.

Bron: NUzakelijk, Brisk Magazine Het ‘welbekende’ Agentschap NL is per 1 januari 2014 met de Dienst Regelingen (DR) een samenwerking aangegaan. Wat dienstverlening betreft wijzigt er niet veel, alleen moet u nu bij een ander loket aankloppen, namelijk bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).