Nederland loopt achter met flexplekken

Slechts 66 procent organisaties werkt met mobiele werkplekken
Het Nederlandse bedrijfsleven loopt achter met het inrichten van flexibele werkomgevingen voor hun werknemers. In veel andere landen gebeurt dit veel meer.
Dat blijkt uit het wereldwijde onderzoek ‘Workshifting Index’ van Citrix. Gemiddeld heeft tachtig procent van de onderzochte organisaties in Europa, Noord-Amerika en de BRIC-landen een mobiele werkplek voor werknemers ingericht, in Nederland biedt slechts tweederde (66%) van de organisaties een flexibele werkomgeving voor werknemers.
 
Brazilië
Voor het onderzoek werden 1.100 IT-beslissers uit Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Nederland, de Verenigde Staten, Canada, Brazilië, Australië, China, Japan en India ondervraagd. Onder workshifting (mobiel werken) wordt verstaan dat er kan worden gewerkt op iedere locatie, op ieder gewenst moment en met de best beschikbare middelen. Onder het Braziliaanse bedrijfsleven speelt de overgang van vaste naar mobiele werkplekken het snelst. Maar liefst negentig procent van de Braziliaanse organisaties zegt al mobiele werkplekken te faciliteren.
 
Voordelen
Van de voordelen van het mobiele werken zijn Nederlandse organisaties wel overtuigd, al is het wat minder dan collega’s in andere landen. De belangrijkste voordelen van workshifting die worden genoemd zijn: De mogelijkheid om te werken vanaf iedere gewenste locatie (54 procent in Nederland, tegenover 71 procent wereldwijd). De mogelijkheid om vanuit huis te werken wanneer ze dat willen (46 procent, tegenover 63 procent wereldwijd). Het vergroten van de productiviteit van medewerkers wordt ook genoemd (44 procent, tegenover 64 procent wereldwijd).
 
Kosten
Andere voordelen die mobiel werken met zich meebrengt zijn lagere operationele en IT-kosten en verbeterde tevredenheid onder de medewerkers. Uit het onderzoek blijkt ook dat het einde van het PC-tijdperk dichterbij is dan ooit, omdat steeds meer organisaties beschikken over een strategisch Bring Your Own Device-beleid. Vergeleken met omringende landen maken Nederlandse werknemers relatief veel gebruik van privéapparatuur op de werkvloer: ruim 41 procent tegenover een kleine 35 procent van alle respondenten.
 

Vraag niet beantwoord of nog een vraag?

MKB Servicedesk helpt je graag verder!

Waarom mobiel internet op kantoor?

De plussen van een WiFi-verbinding binnen jouw bedrijf
Waarschijnlijk maak je thuis al gebruik van een draadloos netwerk (WiFi). En onderweg zijn er tal van mogelijkheden om met je laptop of smartphone via...

Gezond personeel levert je geld op!

Tips van experts en ondernemers over gezond en fit personeel
Natuurlijk zie je je werknemers het liefst gezond en fit. Des te beter en energieker voeren ze hun taak uit en des te kleiner is de kans op uitval,...

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten