Pilot zakelijk reizen NS en RET groot succes

In mei gaat Reizen op Rekening van start in Rotterdam

30 augustus 2012 2 minuten

De proef 'Reizen op Rekening' van NS en Rotterdams openbaar vervoerbedrijf RET is succesvol. Negen van de tien deelnemers is positief over reizen met één kaart en zonder saldo in Rotterdam en omgeving.

Zakelijke reizigers kunnen met Reizen op Rekening in- en uitchecken met hun NS-Business Card waarna hun reiskosten achteraf op één overzichtelijke factuur in rekening worden gebracht. Zo worden declaraties overbodig en blijven de administratieve kosten laag.

Start

RET biedt de gemaksdienst vanaf 1 mei 2012 als eerste stad- en streekvervoerder in Nederland aan zakelijke klanten aan. NS is ook in gesprek met stad- en streekvervoerders en andere treinvervoerders om Reizen op Rekening met de NS-Business Card overal in Nederland mogelijk te maken.

Zonder saldo

RET is het eerste OV-bedrijf dat de krachten bundelt met NS om reizen met het OV voor zakelijke reizigers nog aantrekkelijker te maken. Tot nu toe konden zij alleen met voldoende saldo op hun NS-Business Card ook met tram, bus of metro reizen. Nu de pilot met Reizen op Rekening is geslaagd, is dat niet langer nodig.

Alle vervoermiddelen

Vanaf 1 mei checken zij in de regio Rotterdam voortaan met één kaart in en reizen zij volledig van deur-tot-deur met RET en NS. Met deze kaart kunnen zakelijke reizigers met alle vervoermiddelen van RET en NS reizen. Ook zijn er aanvullende vervoersmogelijkheden zoals taxi, OV-fiets, Greenwheels of NS-scooter beschikbaar.

Mobiliteitskaart

Naast vervoerders zijn ook steeds meer ondernemers bezig met de invoering van mobiliteitskaarten voor hun eigen medewerkers. Het platform Slim Werken Slim Reizen wil deze ontwikkeling bevorderen. Onder andere door de invoering van het Slim Reisbudget, waardoor werknemers worden gestimuleerd bewuster en zuiniger te reizen.

Bron: Slim Werken Slim Reizen

Scan

Test hoe jij presteert op het gebied van Slim Werken Slim Reizen! Doe de scan om te zien hoe jij scoort ten opzichte van collega-ondernemers en waarin jij je nog kunt verbeteren.

Auteur

Raphael Klees

Elke week probeer ik ondernemers in Nederland te inspireren en vooruit te helpen. Dat doe ik als redacteur en hoofdredacteur van verschillende zakelijke websites. Mijn doel is de informatie voor bedrijven zo helder en duidelijk mogelijk te maken. Daardoor kunnen ondernemers zich snel weer richten op hun bedrijfsvoering.