Opzeggen vóór 1 januari 2007, nieuwe basisverzekering voor 30 januari 2007

15 december 2009 1 minuten

Nog maar een paar dagen te gaan in 2006. En u heeft nog niet kunnen kijken of beslissen of u al dan niet wilt overstappen van zorgverzekeraar. Dan zal het nu dus wel te laat zijn? Niet dus!

Hierbij moet namelijk een groot onderscheid gemaakt worden tussen het opzeggen van de oude basisverzekering en het afsluiten van een nieuwe. De huidige basisverzekering dient u inderdaad VÓÓR 1 januari 2007 te beëindigen. Een nieuwe verzekering kunt u met terugwerkende kracht, zonder medische waarborgen(*) tot 30 januari 2007 afsluiten.

Dit betekent dus dat u geen medische risico's loopt. Als u bijvoorbeeld op 15 januari zich verzekerd, dan is de ingansdatum gewoon 1 januari 2007. Dit is natuurlijk van belang indien u onverwachts op bezoek moet bij de huisarts of erger. Zodra u de verzekering afsluit wordt de datum automatisch teruggebracht tot het begin van het jaar.

Dit levert dus ook nog tijd op om na te zien of u in aanmerking komt voor een collectiviteitskorting. Zelf kleine MKB-ondernemers kunnen profiteren van kortingen tot wel € 250,00 per jaar per werknemer. Zie ook artikel op de home-pagina.

Het opzeggen van de basisverzekering is een makkelijk traject. Er bestaan algemene opzegkaartjes die men hiervoor kan gebruiken. De meeste maatschappijen hebben deze kaartjes ook op hun internetpagina staan. Wilt u via ons in het bezit komen van dergelijke kaartjes stuurt u ons dan even een mail.

Dit geldt uiteraard ook voor aanvullende informatie m.b.t. een collectiviteitskorting.

(*) Alleen voor de meest uitgebreide tandartsdekking gelden medische waarborgen

Auteur

Albert Brouwer