Kijkt jouw personeel het WK voetbal?

De voor- en nadelen van tv op de werkvloer
Deze zomer is het weer raak voor voetbalminnend Nederland: het WK voetbal in Brazilië. De meeste wedstrijden zijn buiten standaard kantooruren. Maar veel wedstrijden beginnen om 18.00 uur. Hoe ga je daarmee om als werkgever? Laat je jouw personeel kijken? De voor- en nadelen van tv als ontspanningsmiddel op de werkvloer.
Gebruik jij al tv-schermen op het werk?
Klik hier
Lees het whitepaper over IT van de toekomst
Naar MijnMKB
Zorg dat je IT efficiënt werkt
Klik hier
Doe de scan
Naar MijnMKB
Nog niet zo lang geleden was televisie voorbehouden aan de huiskamer. Dat was dé plek. Maar inmiddels is tv overal. In wachtkamers, bij recepties van bedrijven, in fitnesscentra; steeds vaker kom je tv-schermen tegen op de werkvloer. En inmiddels zijn de meeste sportuitzendingen ook via livestreams op internet te volgen en dus op ieder werkapparaat beschikbaar.
 

Hup holland hup!

Van 12 juni tot 13 juli strijden 24 landen om de felbegeerde wereldtitel. Grote kans dat (een deel van) jouw werknemers die wedstrijden willen volgen. Wat te doen? Je hebt grofweg vier opties:
 
  1. Je personeel (eerder) vrij geven.
  2. Met zijn allen kijken op een groot scherm.
  3. Je personeelsleden via de livestream op zijn of haar computer laten kijken.
  4. Het kijken naar de wedstrijden verbieden (livestreams blokkeren)
 

Teamgeest

Ondernemers gaven eerder in een onderzoek aan het nieuws en sportuitzendingen in de zomermaanden wel te willen zien. Een onderzoek rond het vorige EK voetbal leverde opvallende cijfers op: 17 procent wilde minimaal één keer per dag een nieuwsuitzending tijdens het werk zien. Hetzelfde percentage wilde het EK voetbal zien en 15 procent gaf aan de Olympische Spelen te willen kijken. 23 procent van de werkgevers gaf ook aan dat zij een eventuele Elfstedentocht niet wilden missen in de winter (TV-kijkgedrag op het werk – Ketchum PLEON, 2012). Het staat als een paal boven water dat samen Nederland aanmoedigen de teamgeest versterkt en de sfeer in je bedrijf ten goede komt.
Let op: Als je er voor kiest sportwedstrijden of andere programma’s te kijken op het werk, heb je mogelijk een vergunning nodig.
 

Is het wel slim?

Tv op het werk kun je dus gebruiken als informatie- of ontspanningsmiddel voor jezelf en je werknemers. Maar is dit slim? Tv op het werk kan jou en je werknemers natuurlijk ook afhouden van het belangrijkste proces dat op de werkvloer gedaan moet worden; werken. Maar uit onderzoek blijkt dat de meeste ondernemers het niet als een belemmering zien. Één op de vier kleine ondernemers noemt tv kijken een aanvulling op het werk. Voor 15 procent van de ondernemers gaat het alleen om tv-uitzendingen die zij op dat moment niet kunnen missen, voor 10 procent dient tv kijken als tijdelijke afleiding. 80 procent van de werknemers geeft in het onderzoek ook aan dat tv kijken tijdens het werk geen invloed heeft op de sfeer of bedrijfsvoering. 11 procent vindt het juist op positieve wijze bijdragen aan de werksfeer.
 

Aantrekkelijk

Televisie op de werkkamer kan je bedrijf extra aantrekkelijk maken voor je personeel. Je geeft er in elk geval een onuitgesproken boodschap mee af: je hebt er alle vertrouwen in dat je mensen zelf wel kunnen bepalen of en wanneer en waarnaar ze kijken en dat hun werk daar niet onder zal lijden. In die zin is tv op het werk een vorm van externe promotie.

IT Trends: tv-schermen en camera's

De juiste hardware in het digitale tijdperk
Gebruik jij al tv-schermen en camera's in je bedrijf? Nu digitale informatie toeneemt en communicatie op afstand steeds belangrijker wordt, wordt ook...

Hoe gebruik ik tv als nuttige dienst?

Tv als handig onderdeel van je dienstverlening
Tv’s schieten als paddenstoelen de muur uit. Bij steeds meer bedrijven zie je schermen hangen. Bewegende beelden kunnen heel handig zijn om je...

'Prettig om zakelijke informatie visueel te krijgen'

Interview met Robert van Sligter, directeur van GO Markets
Vorig jaar betrok GO Markets een nieuw kantoor in Den Bosch en sindsdien hangt hij daar, midden op de werkvloer een tv die van acht uur 's ochtends...

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten