Cloud Computing: "Altijd en overal bij data en software"

Praktische tip van internetondernemer Ronnie Overgoor

24 juni 2013 1 minuten

Voor veel ondernemers is het nog een eng woord: Cloud Computing. Niets eng, het biedt juist veel voordelen. Zoals overal en altijd bij de software, hardware en bedrijfsdata kunnen komen.

"Alle bedrijfsgegevens zomaar ergens in The Cloud. Dat klinkt misschien heel spannend. Een paar dingen hierover: Veel ondernemers doen alsof hun bedrijfsdata net zo geheim is als dat van de NASA of de CIA. Dat is het in veel gevallen niet, dus die enge hackers zijn hoogstwaarschijnlijk niet op zoek naar jouw data. En eerlijk, waar is je data veiliger, op een zwetende server in je kantoor, of bij een professionele Cloud dienstverlener?" 

Voordelen Cloud Computing

"De voordelen van Cloud Computing voor jou als ondernemer zijn heel interessant: Overal en altijd bij je hardware, software en data kunnen komen, hard- en software virtueel kunnen schalen op ieder moment, kosten besparen op het gebied van beheer en onderhoud, en het allerbelangrijkste: focus op je eigen core business en niet op de techniek."

Internetverbinding

"Ja maar, hoorde ik laatst een ondernemer roepen: Wat als ik geen internetverbinding heb dan op kantoor, nou nou, he, wat dan? Mijn antwoord: Vraag je je dat ook af voor wat betreft de water en elektra voorziening? Anno 2012 toch niet meer, hoop ik. Internet is er gewoon: Snel en 24 uur per dag, 7 dagen per week."

Meer over Cloud Computing

www.ronnieovergoor.nl

Auteur

Ronnie Overgoor