Big Data: "Snel internet is een must"

Praktische tip van internetondernemer Ronnie Overgoor

13 februari 2013 1 minuten

Facebookpagina's, LinkedIn profielen, filmpjes op You Tube. Het is allemaal data. Wil jij al die data nog door een ADSL-lijntje pompen? Snel breedbandinternet is onmisbaar.

Op dit moment internationaal een van de belangrijkste thema’s op ICT-gebied: Big Data. Big Data, de naam zegt het al. De wereld gebruikt meer en meer data. Voor analyses, denk aan alle informatie die een LinkedIn of een Facebook verzamelt, we sturen meer en meer data heen en weer en voor content. Kijk alleen maar eens om je heen wat iedereen al met de smartphone doet aan foto en video. De ICT wereld explodeert bijna als je kijkt naar de hoeveelheden data. Alleen al op YouTube wordt 60 uur aan video geupload per minuut! 60 uur aan HD-video, tijdens het kijken naar onderstaande filmpje.

Snelheid en internet

De hele wereld gaat naar Big Data en ook alle bedrijven gaan daarin mee. Voor analyse, voor breedbandtoepassingen en voor content. Snelheid en internet zijn als Ying en Yang, ze horen bij elkaar. Ga je mee in deze wereld van data? Zorg ervoor dat je beschikt over snel breedbandinternet.

www.ronnieovergoor.nl

Auteur

Ronnie Overgoor