Rutte loopt ondernemer niet graag in de weg

Premier Rutte spreekt 4000 ondernemers toe op Week van de Ondernemer

19 april 2012

‘Het is niet de rol van de politiek om de ambitie van ondernemers in de weg te lopen’, zei minister-president Mark Rutte vandaag op de Week van de Ondernemer waar hij meer dan 4.000 ondernemers toesprak. Hij gaf aan daarom zo snel mogelijk met een akkoord te willen komen in het Catshuis.

MKB-voorzitter Hans Biesheuvel en Mark Rutte spraken met elkaar af het land in te gaan om ondernemers te bezoeken. Op het podium daagde Biesheuvel de minister-president uit om vaart te maken in het Catshuis, hervormingen, vooral op het gebied van de woningmarkt, snel door te voeren en een einde te maken aan het crisisdenken. Hij vroeg de minister-president om positivisme: "Deze week draait niet om de dingen die niet kunnen, maar om dat wat allemaal wel kan".

Handelsmissie en stageplekken

Rutte gaf aan minder regels te willen voor het bedrijfsleven en zich met het kabinet in te zetten voor goed onderwijs en vakmanschap. Ook wees hij het mkb-publiek op de mogelijkheden over de grens heen: "We hebben juist jullie nodig als het gaat om internationaal zakendoen". De minister-president deed op het podium twee heldere oproepen aan het mkb: schrijf je in voor een handelsmissie en zorg voor voldoende stageplekken om jonge mensen een kans te geven. 

Eerste exemplaar 'Eerste hulp bij Leren excelleren'

Eerder tijdens de Week van de Ondernemer nam minister Henk Kamp het eerste exemplaar van het boek 'Eerste hulp bij Leren excelleren' in onvangst.

Bron: mkb.nl