'Crowdfunding leuker dan smeken bij bank'

Het Slijterijmeisje vindt honderdste investeerder via crowdfunding

06 september 2017

Waarom maandenlang smeken bij een bank voor krediet, als je ook via crowdfunding aan het door jou benodigde kapitaal kunt komen? Dat is een gedachte die steeds meer ondernemers hebben, zo schrijft De Telegraaf vandaag.

Eerste Hulp Bij Financiering

Onder meer de bekende twitteraar 'Het Slijterijmeisje' Petra de Boevere denkt dat ondernemers steeds vaker via crowdfunding de weg naar krediet vinden, meldt de krant.

Honderste investeerder 

Petra haalde gisteren de honderdste investeerder binnen om de verhuizing van haar drankenwinkel De Vuurtoren van Breskens naar Sluis mogelijk te maken. De particuliere investeerders moesten 1000 euro inleggen via crowdfunding, in ruil waarvoor ze cadeaubonnen ter waarde van 1200 euro kregen. 

3 tips voor succesvol crowdfunden

Wil je als ondernemer succesvol zijn in crowdfunding, moet je volgens Petra aan drie voorwaarden voldoen: Een sterk netwerk hebben, informatie blijven delen met je (mogelijke) investeerders via bijvoorbeeld een blog of nieuwsbrief en zorgen voor transparantie: duidelijk uitleggen wat je gaat doen en waarvoor je het geld gaat gebruiken. 

Bron: De Telegraaf

Het slijterijmeisje

Lees hier ook het interview dat MKB Servicedesk eerder hield met Petra de Boevere