Meeste ondernemers hebben ‘geen idee’ wat hun bedrijf waard is

90% ondernemers ziet verkoop bedrijf als reële optie

03 juli 2018

De meeste ondernemers hebben ‘geen idee’ wat hun bedrijf waard is Meer dan de helft van de MKB-ondernemers weet niet wat hun eigen bedrijf waard is, zo blijkt uit onderzoek dat www.boomingbusiness.com deed onder ruim 1000 ondernemers. Slechts 5% zegt exact te weten wat de waarde is. Booming Business is een online initiatief van onder meer Delta Lloyd MKB-Nederland en het mediabedrijf Advance.

Dat 56% van de ondernemers geen idee heeft van de waarde van hun onderneming, mag opmerkelijk worden genoemd. Temeer daar nog eens ruim een derde zegt slechts ‘ongeveer een idee’ te hebben.

Meerderheid wil verkopen

Op de vraag ‘Denkt u dat u ooit uw bedrijf zult verkopen’, antwoordde bijna 50% van de ondervraagden ‘Ja’ en nog eens 40% antwoordde ‘misschien in de toekomst’. Slechts 10% overweegt geen verkoop.

Grootste bedrijfsrisico’s

Voor komend jaar maken de entrepreneurs zich de meeste zorgen over het teruglopen van inkomsten. Bijna een vijfde van de ondernemers antwoordde dit op de vraag wat zij als grootste risco’s voor hun bedrijf zagen. Op een goede tweede plek staat 'Aansprakelijkheid'. ‘Nieuwe of veranderende wetgeving’ is met 16% goed voor een derde plek in de  ‘risicoranglijst’. Vooruit kijken en denken doen de ondernemers blijkbaar goed, want het pensioen of zelfs overlijden staan op de laatste plek.

Booming Business berekent kostenloos waarde

Om ondernemers een goede indicatie te geven over de waarde van hun onderneming, lanceerde Booming Business onlangs een kostenloze online waardescan, mede ontwikkeld door Ernst & Young. Booming Business wordt is in januari 2007 gestart met een gelijknamig televisie-programma op RTL 7. In iedere aflevering  krijgen twee ondernemers de kans om hun plan voor te leggen aan drie top-experts uit de wereld van ondernemen en investeren. Het programma wordt uitgezonden op zondag om 12.15 uur op RTL 7.

Voor meer informatie en inschrijvingen ga naar de website van Booming Business.

Wil je persoonlijk advies? De MKB Servicedesk helpt je graag verder. Neem contact met ons op via het vragenformulier, de chatfunctie of via 0900-6456652 (10ct/min).