Verlies Oranje kost ondernemers miljoenen

Uitschakeling Nederlands elftal voor ondernemers extra treurig

18 juni 2012 1 minuten

Supermarkten, cafés en elektronicawinkels lopen omzet mis door de uitschakeling van het Nederlands elftal gisteren. Voor veel kleine ondernemers die hebben geïnvesteerd in een groot tv-scherm en oranjeversiering kan het verlies van Oranje grote gevolgen hebben.

Dat blijkt uit een rondgang van het ANP langs verschillende onderzoeksbureaus.

Horeca 

Vooral voor ondernemers uit de horeca-branche valt het verlies zwaar. Deze branche heeft het al zwaar de laatste jaren en de investering in een groot tv-scherm en in oranjeversiering kan voor hen grote gevolgen hebben. Het kost cafés waarschijnlijk 2 miljoen euro per (gemiste) wedstrijd, zo becijfert het economisch bureau van ING.

Detailhandel 

Ook de detailhandel loopt veel omzet mis door het verlies. Brancheorganisatie Detailhandel Nederland verwacht een gemiste omzet van 140 miljoen euro. Het economisch bureau van ING schat dat supermarkten zo'n 40 miljoen euro mislopen. Onderzoeksbureau GFK houdt het op 22 miljoen euro minder omzet voor winkeliers, plus een kostenplaatje van 3 miljoen euro voor het verwijderen van oranjeversiering en het weggooien van onverkoopbare producten. 

Bron: Nuzakelijk