Haal nog meer uit social media

Bespaar kostbare tijd met handige tools

22 januari 2013

Voor veel ondernemers zijn social media een onmisbaar instrument geworden. Er komen ook elke keer weer nieuwe toepassingen en handigheidjes bij om meer uit social media te halen.

Hoe haal je het meeste uit social media zonder dat het zeeën tijd opslokt? Met deze slimme tools. 

Wie zegt wat over wie?Als ondernemer koester je je reputatie en ben je natuurlijk benieuwd wat de buitenwereld over je schrijft. En zou het niet ook handig zijn om je concurrenten te monitoren. Probeer eens Blogsearch.google.com, Search.twitter.com en Addictomatic.com. Haal meer uit je twitteraccount met Refollow.com

Analyseer

Veel mensen twitteren en posten er maar op los, zonder echt ooit te weten hoe hun berichten vallen bij het publiek, laatst staan of ze er een positief zakelijk effect mee behalen. Wat speelt er in social media, wat slaat aan en wat niet? Tweetreach.com, Tweetlevel.edelman.com en SocialBro.com leveren statistieken over je Tweeteraccount. Pinterest.com is een prikbord waarop (potentiële) klanten hun interesses en meningen achterlaten – ook over producten en bedrijven.

Meerdere vliegen in één klap

Breng je social media account onder één paraplu, dat scheelt tijd. Maar let wel dat je niet één berichtenbrij de wereld in stuurt. Houd rekening met wat je waar plaatst en waarom. TweetDeck.com, Hootsuite.com en eBuddy.com verzamelen Tweets en Facebook-updates. Ook kun je berichten alvast klaarzetten om bijvoorbeeld te twitteren.

Samenwerken

Microsoft SkyDrive, Dropbox.com en GoogleDrive maakt samenwerken makkelijk. Deel er je documenten en gebruik het als backup. Ook handig: de koppeling naar al je apparaten. Respectievelijk tot 7GB (limiet: 2GB per bestand), 2GB en 5GB gratis. Kijk hier en vergelijk.

Delen

Via WeTransfer.com en MediaFire.com stuur en ontvang je grote bestanden naar meerdere ontvangers.

Mailen

Breng de juiste doelgroep in één keer op de hoogte van je activiteiten met de nieuwsbriefdienst Mailchimp.com. Hier zet je zelf een nieuwsbrief in elkaar en zet je die door naar social media en je contacten.

Meer social media tools

Slimme social media tools voor ondernemers

Trainingen, tips en advies over social media

Blijf op de hoogte van de nieuwste social media tools