Sportzomer kost ondernemers 1 miljard euro

EK en Olympische Spelen kosten 165 euro per werknemer

23 juli 2012 1 minuten

Werknemers die tijdens de huidige sportzomer praten over het EK voetbal en de Olympische Spelen, kosten ondernemers 165 euro per persoon. In totaal levert de sportzomer ondernemers een kostenpost van 1 miljard euro op.

Dat blijkt uit onderzoek van Panteia onder ruim 700 ondernemers. Hen is gevraagd te schatten hoeveel minuten werknemers dagelijks hebben gepraat over het EK-voetbal en dat nog doen over de Olympische Spelen. Die tijd is vervolgens door Panteia omgerekend naar kosten.

Toch blij met sportzomer 

De helft van de ondernemers denkt dat het personeel tijdens werktijd weleens live sportevenementen volgt via hun eigen PC of smartphone, óf dat doet via een televisietoestel op de werkvloer. Ondanks het tijdverlies dat dit oplevert, zijn ondernemers blij met de sportzomer. Vier van de vijf ondernemers gelooft niet dat de sportzomer leidt tot een vermindering van de productiviteit en bijna de helft van de ondernemers merkt dat samen met collega's kijken naar grote sportevenementen, goed is voor de teamgeest.

Poultjes 

Bij 36 procent van de bedrijven is een EK-voetbalpoule georganiseerd, bij 8 procent een Tour-de-France-poule. 56 procent organiseert niets rondom de sportzomer. Reden: 'geen belangstelling voor de sportzomer' (22 procent) of 'de sportzomer is iets voor thuis' (17 procent).

Bron: Panteia