Jonge werknemers leven minder gezond

37 procent werknemers onder de 25 jaar eet ongezond

03 augustus 2012

Jonge werknemers die net beginnen op de arbeidsmarkt, leven ongezonder dan 25-plussers. 37 procent van de jonge werknemers eet ongezond; 33 procent rookt.

Dat blijkt uit preventief medisch onderzoek van arbodienstverlener 365/ArboNed.

Roken, eten en drinken 

Van de werknemers ouder dan 25 jaar, rookt 20 procent en eet 20 tot 25 procent ongezond. Dat deze percentages bij jongeren veel hoger liggen, is zorgelijk: werknemers moeten tegenwoordig langer doorwerken en moeten daarom voldoende fit zijn. Het alcoholgebruik onder jongeren is wél laag: 5 procent van de werknemers tussen de 15 en 40 jaar zegt veel te drinken; onder 55-plussers is dit 10 procent.

Hoe gezond is jouw bedrijf? 

Hoe gezond zijn jouw werknemers? En als je ziet dat werknemers een ongezonde leefstijl hebben, spreek je hen dan daarop aan? Je kunt als werkgever bijdragen aan het gezondheidsgehalte van de voeding van je werknemer, door een gezonde lunch te verzorgen, fruit op tafel te zetten en stop-teams met rokende werknemers samen te stellen. Gezond personeel levert je namelijk geld op! Lees ook ons whitepaper over dit onderwerp.

Bron: Mijn Bedrijf

Auteur

Lenneke Arts