Ondernemer; wie kies jij op 12 september?

Welke politieke partij komt op voor mkb-ondernemers?

13 september 2012

Nederland mag weer naar de stembus om op de politieke partij te stemmen die ons het meest aan het hart gaat. Maar welke partij komt het meest op voor de belangen van mkb-ondernemers?

Bij alle stemgerechtigde Nederlanders is het inmiddels op de deurmat gevallen; het stemformulier. Want op woensdag 12 september 2012 staan de stembussen weer in buurthuizen en gymlokalen. Dan mogen we allemaal met het rode potlood onze politieke voorkeur aanvinken.

Maar ondernemer, wie wordt het dit keer? Geef je het voordeel van de twijfel aan PvdA voorman Diederik Samson, zet jij je geld in op Emile Roemer van de SP of geef je premier Mark Rutte een tweede kans.

Politiek landschap

Natuurlijk gaat het niet om de lijsttrekker, maar om het ideaal dat deze persoon en zijn of haar partij nastreeft. Maar het politieke landschap is tegenwoordig zo divers, versplintert en gekleurd dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Waar moet je nu op letten? Bij welke partij voel jij je als ondernemer thuis? En allerbelangrijkst; hoe weet je nu dat je de goede keus maakt als jij 12 september in dat stemhokje staat.

Ondernemersvragen

De komende weken nemen we je aan de hand en leiden we je door het politieke doolhof door prangende ondernemersvragen te beantwoorden. Om het kiezen jou een stuk makkelijk te maken, zetten we de standpunten van de grootste politieke partijen voor je op een rij. Standpunten die jou als ondernemer aangaan. We staan zelfs op het Binnenhof in naar Den Haag om partijleden te vragen wat hun partij jou als ondernemer biedt.

Stel je vragen

Op welke politieke vragen zoek jij een antwoord? Mail ze naar redactie@mkbservicedesk.nl o.v.v. 'Politieke vraag'. MKB Servicedesk voorziet je graag van een antwoord. 

Hans Biesheuvel op tour 

MKB-Nederland voorzitter Hans Biesheuvel trekt het land in om te horen wat bij ondernemers leeft en hoe hij de lijsttrekkers nog kan meegeven. MKB Servicedesk reist mee om zijn ontmoetingen op beeld vast te leggen.