Reiskosten declareren met een OV-Chipkaart

Hoe gaat het in zijn werk?
Sinds 1 januari 2009 wordt er landelijk gebruik gemaakt van de OV-chipkaart. Iedereen kan een persoonlijke of anonieme OV-chipkaart aanvragen en daarmee gebruikmaken van al het openbaar vervoer in Nederland.
Werknemers kunnen ook zakelijk reizen met hun persoonlijke OV-chipkaart. Achteraf kunnen zij via internet een overzicht van de gemaakte kosten opvragen, welke zij vervolgens kunnen declareren.
Daarnaast kun je een zakelijke OV-chipkaart aanvragen voor jouw personeel. Dit is een stuk overzichtelijker en efficiënter. Werknemers hoeven hun reiskosten niet meer voor te schieten en jij krijgt maandelijks een totaaloverzicht van de gemaakte kosten.
 

Voordeliger

Daarnaast kan een zakelijk OV-chipkaart abonnement voordeliger zijn. Zo kun je bij NS de NS-Business Card aanvragen, waarbij je maandelijks een factuur krijgt voor alle gemaakte reiskosten. Ook bieden openbaar vervoerders NS en Arriva abonnementen waarbij vrij kan worden gereisd op bepaalde trajecten.
 
Op de site van OV chipkaart vind je meer informatie.

Met welke vervoersmiddelen reist mijn personeel slim en voordelig?

Trein, auto of fiets: zo komen je medewerkers ook naar kantoor
Auto, fiets, bus, trein, metro...het zijn er nogal wat: vervoersmiddelen om van werk naar huis te rijden en vice versa. Maar met welke reis je...

Reis jij al zakelijk met het openbaar vervoer?

De vooroordelen en voordelen van zakelijk reizen met de trein
Behoor jij tot de 4 tot 5 procent zzp’ers die voor zakelijke doeleinden voornamelijk met de trein reist? Of pak je de auto omdat je denkt dat dit...

Praat met ons mee op

MKB Servicedesk
Postadres
Postbus 40273
3504 AB Utrecht

Bezoekadres:
Reactorweg 9a
3542 AD Utrecht
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten