'Meer stage- en leerplekken nodig'

MKB-Nederland mengt zich in strijd tegen jeugdwerkloosheid

31 augustus 2012

‘Voorkom jeugdwerkloosheid, help jongeren aan een stage of leerbaan’. Onder dat motto doen MKB-Nederland en VNO-NCW in een brief een oproep aan alle bedrijven om instroomplekken voor jongeren te blijven aanbieden.

Jeugdwerkloosheid dreigt een groot probleem te worden in Nederland en daarme zal jong talent verloren gaan. De jeugdwerkloosheid ligt in Nederland op dit moment rond de 12 procent en dreigt verder toe te nemen. Ook vanwege de sombere economische vooruitzichten wordt het voor jongeren steeds moeilijker om aan een baan te komen.

Een investering voor de toekomst

Vooral in de sectoren die het nog steeds zwaar te verduren hebben, zoals de bouw, transport- en logistieksector, blijft het aanbod achter. Maar de instroom van jongeren in een bedrijf is een goede investering voor de toekomst van een onderneming, schrijven de werkgeversorganisaties. Uit onderzoek blijkt dat stages en leerbanen de beste manier zijn om nieuw personeel te werven. Jongeren die via een leerbedrijf de arbeidsmarkt op komen, maken minder fouten en produceren meer.

Fiscale tegemoetkoming

MKB-Nederland en VNO-NCW wijzen bedrijven op de mogelijkheid om gebruik te maken van een fiscale tegemoetkoming als zij jongeren een plek binnen hun bedrijf bieden. Het ministerie van Financiën geeft deze bedrijven 2.753 euro terug bij een dienstverband voor een student-werknemer van minimaal 36 uur.

Hoe kom je aan een stagair(e)?

Bedrijven kunnen zich als leerbedrijf aanmelden via www.stagemarkt.nl. Er zal dan direct contact op worden genomen met een van de samenwerkende kenniscentra, zodat deze bedrijven al binnen twee weken een erkent leerbedrijf kunnen zijn.