Ondernemen in Turkije: tips en valkuilen

Ondernemers vertellen het geheim achter succesvol ondernemen in Turkije

15 december 2015

Zoek een lokale partner in Turkije; investeer in je relaties en werk keihard: een greep uit de tips die ondernemers geven in het whitepaper 'Ondernemen in Turkije'.

Business guide Turkije

Nederland importeerde in 2011 voor 2 miljard aan goederen uit Turkije en exporteerde voor 5 miljard aan machinebouw en chemie en duizenden wegtractors naar het land. Veel Nederlandse ondernemers hebben het al in de gaten: in Turkije moet je zijn. Hoe zit dat bij jou?

Snelgroeiende economie

De economie van het land groeit explosief: met 9 procent in 2010 en met 8,5 procent in 2011. Bovendien heeft het land een steeds rijkere middenklasse en merkt Turkije weinig van de crisis. De verwachting is dat de Turkse economie de komende jaren met gemiddeld vijf procent zal groeien. PwC voorspelt dat het land de Nederlandse economie zal inhalen in 2014 en de twaalfde plek op de economieranglijst zal innemen in 2040. 

Zakendoen in Turkije

In het whitepaper 'Ondernemen in Turkije' lees je wat Turkije zo interessant maakt, hoe de werkcultuur in elkaar zit, wat je van de markt kunt verwachten en welke regels in het land gelden. Wist je bijvoorbeeld dat...

... Er in Turkije nauwelijks marktonderzoek wordt gedaan? Om een beeld van het profiel van de consument, zul je zelf een marktonderzoek moeten (laten) doen.

... Importeren bijna altijd kan via een handelspartner in Istanbul? De meeste bedrijven hebben een vestiging in deze stad.

... Je via verschillende organisaties een Turkse zakenpartner kunt vinden?

... De Turkse regering renteloze leningen biedt en een bijdrage in de loonkosten van je personeel, als je je vestigt in één van de ontwikkelingsregio's?

Meer weten?

Wil je meer weten over ondernemen in Turkije? Lees het gratis whitepaper 'Ondernemen in Turkije'.