Ondernemen in Turkije: tips en valkuilen

Ondernemers vertellen het geheim achter succesvol ondernemen in Turkije
Zoek een lokale partner in Turkije; investeer in je relaties en werk keihard: een greep uit de tips die ondernemers geven in het whitepaper 'Ondernemen in Turkije'.
Nieuwsgierig naar de andere tips?
Klik hier
Download het whitepaper gratis!
Naar MijnMKB
Nederland importeerde in 2011 voor 2 miljard aan goederen uit Turkije en exporteerde voor 5 miljard aan machinebouw en chemie en duizenden wegtractors naar het land. Veel Nederlandse ondernemers hebben het al in de gaten: in Turkije moet je zijn. Hoe zit dat bij jou?
 
Snelgroeiende economie
De economie van het land groeit explosief: met 9 procent in 2010 en met 8,5 procent in 2011. Bovendien heeft het land een steeds rijkere middenklasse en merkt Turkije weinig van de crisis. De verwachting is dat de Turkse economie de komende jaren met gemiddeld vijf procent zal groeien. PwC voorspelt dat het land de Nederlandse economie zal inhalen in 2014 en de twaalfde plek op de economieranglijst zal innemen in 2040. 
 
Zakendoen in Turkije
In het whitepaper 'Ondernemen in Turkije' lees je wat Turkije zo interessant maakt, hoe de werkcultuur in elkaar zit, wat je van de markt kunt verwachten en welke regels in het land gelden. Wist je bijvoorbeeld dat...
... Er in Turkije nauwelijks marktonderzoek wordt gedaan? Om een beeld van het profiel van de consument, zul je zelf een marktonderzoek moeten (laten) doen.
... Importeren bijna altijd kan via een handelspartner in Istanbul? De meeste bedrijven hebben een vestiging in deze stad.
... Je via verschillende organisaties een Turkse zakenpartner kunt vinden?
... De Turkse regering renteloze leningen biedt en een bijdrage in de loonkosten van je personeel, als je je vestigt in één van de ontwikkelingsregio's?
 
Meer weten?
Wil je meer weten over ondernemen in Turkije? Lees het gratis whitepaper 'Ondernemen in Turkije'.

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten