Hans Biesheuvel geeft startsein ElkeDagBeter.nu

Campagne stimuleert duurzame inzetbaarheid werknemers

04 december 2012

Een campagne om werkgevers te stimuleren hun werknemers duurzaam inzetbaar te maken. Dat is in een notendop wat het project ElkeDagBeter.nu inhoudt. MKB-Nederland voorzitter Hans Biesheuvel heeft vandaag het startsein gegeven.

De omvang van de beroepsbevolking neemt de komende jaren flink af, waardoor er krapte op de arbeidsmarkt ontstaat. Reden des te meer om de werknemers díe je hebt, te motiveren en vitaal te maken zodat ze langer gezond kunnen doorwerken. Het project ElkeDagBeter.nu van MKB-Nederland en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid helpt ondernemers daarbij. Het resultaat: duurzaam inzetbaar personeel.

Bijeenkomsten ElkeDagBeter.nu

Hans Biesheuvel en oud-schaatskampioen Jochem Uytdehaage gaven vandaag op het Ondernemerscongres in Apeldoorn het startsein voor ElkeDagBeter.nu. Vanaf nu kun je als ondernemer verschillende bijeenkomsten van MKB-Nederland bijwonen, waarin je bewust gemaakt wordt van het belang van duurzame inzetbaarheid van je personeel. Dit kan onder meer tijdens de ondernemerscongressen in Groningen, Amsterdam en Eindhoven. Ook organiseren branches en lokale ondernemersorganisaties evenementen rondom ElkeDagBeter.nu.

Hans Biesheuvel en Jochem Uytdehaage 

Gemotiveerd, gezond personeel zal de komende jaren hard nodig zijn, weet MKB-Nederland voorzitter Hans Biesheuvel. "De gevolgen van de vergrijzing zijn door de economische crisis nog niet of nauwelijks merkbaar, maar dat verandert als de economie aantrekt. Om verzekerd te zijn en te blijven van gekwalificeerde medewerkers, moeten werkgevers hun personeel stimuleren en helpen om langer gezond door te werken. Dat is niet alleen een manier om de vergrijzing tegen te gaan, maar ook om de concurrentie voor te blijven." Ook Uytdehaage weet als geen ander hoe belangrijk gezondheid en motivatie is. "Daar krijg je energie van, waardoor je het maximale uit jezelf en je team kunt halen."  

Wat levert het je op?

Door aandacht te hebben voor gezondheid, vitaliteit en inzetbaarheid zorg je voor een grotere betrokkenheid van je personeel, minder ziekteverzuim en minder kosten. Via scholing kunnen werknemers zich ontwikkelen, waardoor ze breder inzetbaar zijn. Zie je op tegen de kosten? Misschien is het goed te weten dat werknemers omscholen vaak goedkoper is dan nieuw personeel werven.