Ondernemen in Italië: zorg dat je op tijd betaald wordt

Ridder Drost en Hans Biesheuvel in webinar 'Ondernemen in Italië'

11 december 2015

Italië is een interessante markt om zaken te doen, maar het vergt wel enige voorbereiding. Hoe vind je handelspartners? Hoe zit het met corruptie? En wat betekent de economische crisis voor jou als ondernemer?

Whitepaper Ondernemen in Italië

Willem Overbosch besprak al deze zaken met Hans Biesheuvel en Ridder Drost tijdens het webinar ‘Ondernemen in Italië’.

Ridder Drost importeert als directeur van Liquido d’Oro olijfolie uit Italië. De afgelopen jaren is zijn bedrijf flink gegroeid en heeft hij aardig wat ervaring met zaken doen in Italië opgedaan. Hans Biesheuvel is in zijn ondernemersverleden ook actief geweest in het land. Hij zit dus niet alleen als voorzitter van MKB-Nederland aan tafel, maar ook als ervaringsdeskundige.

Waarom ondernemen in Italië?

Het webinar begint natuurlijk met de geijkte vraag: waarom is Italië een interessante markt voor ondernemers? Hans: “We exporteren meer naar Italië dan naar alle BRIC-landen bij elkaar. In 2011 ging er voor bijna 20 miljard euro naar Italië vanuit Nederland. Wij importeerden voor ruim 7 miljard euro.” Het feit dat het land nu in een economische crisis verkeert, hoeft niet af te schrikken. “Crisis bindt. Je ziet dat de regering Monti veel zaken aanpakt en dat Italië steeds meer richting Europa trekt. Dat zijn goede ontwikkelingen, maar het vergt nog wel tijd.” De marktkenmerken van Italië liegen er ook niet om. Het land heeft zestig miljoen inwoners, een flinke afzetmarkt. Uit de poll blijkt dat de deelnemers van het webinar dit als de belangrijkste reden zien om in Italië te gaan ondernemen. En gelukkig laten ze zich daarin niet tegenhouden door de crisis, want de meerderheid zegt ondanks de economische omstandigheden juist volop kansen te zien.

Kansen

Ridder Drost benadrukt de kansen op het gebied van ambacht. “Ik denk dat er veel ruimte is voor klein geproduceerde producten. Niet alleen schoenen en kleding, maar ook andere dingen. Dat wekt in Nederland een soort nostalgie op, dat vinden mensen mooi en leuk en daar willen ze voor betalen.”

Handelspartners vinden

Ga je ondernemen in Italië, is het zaak om betrouwbare handelspartners te vinden. Zowel Hans als Ridder benadrukken het belang van een handelsmissie. Ridder: “Tijdens zo’n bezoek aan Italië leer je het land kennen, de cultuur, hoe mensen bewegen. Je kan sparren met andere deelnemers.” Heb je eenmaal een potentiële zakenpartner ontmoet, dan is het zaak om te investeren in de relatie. Hans: “Het kost tijd, dat gaat niet vanzelf. Ik ben er vaak naartoe gegaan, gegeten met de mensen. Vraag niet de eerste keer of je zaken gaat doen, maar bouw het vertrouwen op. En zorg dat je met de beslissers aan tafel komt, anders doe je simpelweg geen zaken.” Ridder vult aan: “Tijdens die zakelijke ontmoetingen lijkt het wel alsof je in een soort toneelstuk zit. Daar moet je tegen kunnen. Het probleem voor veel Nederlanders is dat ze niet kunnen wennen aan die manier. Je moet in het ritme meegaan. Dat vergt wat geduld. Maar heb je eenmaal het vertouwen gewonnen, moet je heel veel doen om dat te beschadigen.”

Corruptie

Italië staat bekend om de maffia en corruptie. Niet geheel onterecht, want jaarlijks mist de overheid zo’n 100 miljard aan inkomsten door belastingontduiking. Beide heren hebben twijfelachtige praktijken meegemaakt. Hans: “Ik ben er altijd nuchter onder gebleven, niet in meegegaan. Zorg in elk geval dat jouw boekhouding altijd in orde is.” Ridder: “Vertrouw op je onderbuikgevoel. Als ik merk dat ik geld moet overmaken naar vage namen of vage rekeningnummers, trek ik me meteen terug.” Wil je meer weten over corruptie in het buitenland en hoe je daar mee om moet gaan? Download dan de brochure van MKB-Nederland en Agentschap NL.

Betalingsmoraal

Door de economische omstandigheden is de betaaltermijn van Italianen opgeschroefd tot wel 200 dagen. Ridder: “Alles zit op slot. Veel mensen hebben geen geld, en kunnen niet betalen. De mensen die wel geld hebben houden het zo lang mogelijk vast, als noodvoorraad. De betalingsmoraal was al niet geweldig, maar nu wordt het onacceptabel.” Zowel Hans als Ridder adviseren de mogelijkheden van kredietverzekering of factoring. Dan schakel je een bedrijf in die zorgt dat jij je geld krijgt. Hans: “Probeer maatwerk overeen te komen met je zakenpartners, maak afspraken. Maar deze moet je ook afzekeren. Een kredietverzekering is een goede mogelijkheid. Hou er wel rekening mee in je offertes want het kost geld.”

Bekijk onder dit bericht het hele webinar.