Céline Vroman wint verkiezing Virtuele Assistent 2012

Secretaresse of assistent op afstand is een volwaardig vak

23 november 2012 2 minuten

Céline Vroman is tot winnares van de eerste verkiezing Virtuele Assistent uitgeroepen. Het werken als secretaresse of assistent op afstand vergt andere vaardigheden dan het werken op locatie. Om die reden initieerde Moneypenny deze award.

Op vrijdag 2 november 2012 was de bekendmaking van de eerste verkiezing van de Virtuele Assistent van het jaar, een initiatief van Moneypenny. Van de drie finalisten werd Céline Vroman tot winnares uitgeroepen. Zij kreeg in de voorronde al veel stemmen van het publiek en in de finale roemde de jury haar dienstverlenende karakter. De uitreiking werd gehouden in Tuschinski bij de publiekspremière van Skyfall, de nieuwste James Bond-film. 

Volwaardig vak

De Virtuele Assistent is de laatste jaren uitgegroeid tot een volwaardig vak. Het werken als secretaresse of assistent op afstand vergt andere vaardigheden dan het werken op locatie. Virtuele Assistenten moeten beschikken over goede communicatieve vaardigheden en een flinke dosis zelfstandigheid en initiatief. Ook moeten zij alle tools voor het werken op afstand tot in de puntjes beheersen en hun eigen ‘zichtbaarheid’ binnen het bedrijf op afstand managen.

Virtuele Assistent is volwassen

"Het vakgebied van de Virtuele Assistent is na ruim tien jaar volwassen geworden en verdient het een eigen award te hebben," zegt Moneypenny-directeur Marianne Sturman. "De kern van het secretaressevak, het ondersteunen van een manager of afdeling, is hetzelfde gebleven, maar de invulling ervan is wezenlijk veranderd. Goede secretaresses ‘nieuwe stijl’ beschikken over perfecte communicatieve vaardigheden en zijn zelfstandig. Daar komt bij dat zij de ICT-tools om op afstand te kunnen werken tot in de puntjes beheersen en ook op afstand zichtbaar weten te zijn."

Waardering voor assistenten en werkgevers 

Winnares Céline Vroman vindt het een eer om de award te ontvangen. "Ik zie het als waardering voor mezelf, maar zeer zeker ook voor het gehele vakgebied en de werkgevers die de assistenten op afstand ruimte hebben gegeven zich te ontwikkelens." 

Foto

Links: halve finalist Saskia Muizelaar

Rechts: winnares Céline Vroman