Webinar 'Ondernemen in Polen'

Ondernemers over zaken doen in de snelstgroeiende economie van Europa

27 september 2013

Wil je ondernemen in Polen? Kijk op dinsdag 4 december 2012 naar ons gratis webinar en laat je in een uur bijpraten door Johan Dewandeleer van Fabory en Hans Biesheuvel, voorzitter van MKB-Nederland, over de Poolse economie, de zakencultuur, het vinden van handelspartners, logistiek en wet- en regelgeving.

Whitepaper Onderneem Polen

Willem Overbosch gaat in dit uur in gesprek met Hans Biesheuvel, voorzitter van MKB-Nederland en Johan Dewandeleer, directeur inkoop bij Fabory. Fabory is al tien jaar actief op de Poolse markt en het bedrijf heeft inmiddels achttien filialen in het land.

Na het kijken van het webinar heb je antwoord op vragen als: Waarom is Polen zo interessant om zaken mee te doen? Hoe vind je er betrouwbare zakenpartners? Wat zijn de culturele verschillen? Hoe regel ik de logistiek? Wat is het betaalgedrag van Poolse bedrijven? 

Wanneer en waar?

Het gratis webinar vindt plaats op dinsdag 4 december van 12:00 – 13:00. Om mee te doen hoef je nergens naartoe, je kunt het gewoon van achter je computer volgen. Nadat je je hebt ingeschreven ontvang je van ons een mail met de inloggegevens. De rest wijst zich vanzelf.

Wil je deelnemen aan dit webinar? Schrijf je snel in.

Gasten

  • Hans Biesheuvel, voorzitter MKB-Nederland. Hans Biesheuvel legt je in dit webinar uit waarom ondernemen in het buitenland een goed idee is. Welke kansen liggen er in Polen? Hoe kan je profiteren van de bloeiende economie? Hoe bereid je je marktentree voor?  

  • Johan Dewandeleer, directeur inkoop bij Fabory. In 1947 begon de familie Borstlap hun groothandel in bevestigingsmateriaal: Familie Borstlap IJzerwaren. Nu, 65 jaar later, is Fabory een distributeur van internationale allure. Het bedrijf heeft tweeduizend mensen in dienst, verspreid over ruim honderd vestigingen in veertien landen. Achttien van staan in Polen, waar Fabory sinds tien jaar actief is. Dewandeleer: "We zijn destijds naar Polen gegaan omdat de industrie daar ging produceren vanwege de lage loonkosten en hoge productiviteit. En voor ons is die industrie weer een interessante doelgroep en afzetmarkt."

Dowload gratis het whitepaper 'Onderneem Polen'

Onderwerpen

  • Waarom Polen?

  • Hoe is de economie?

  • Welke kansen liggen er voor jou als ondernemer?

  • Hoe is de cultuur?

  • Hoe vind je geschikte handelspartners?

  • Betalen en btw

  • Logistiek, wet- en regelgeving

Vragen?

Heb je nu al vragen over ondernemen in Polen? Mail je vraag naar contact@mkbservicedesk.nl of stel ze via Facebook of LinkedIn en discussieer mee. Twitter mee over zakendoen in Polen via #VNM.

Alle deelnemers krijgen gratis het boek Eerste Hulp bij Internationaal Ondernemen!

Risicorapport ondernemen in Polen

Wil je graag alvast inzicht krijgen wat de risco's van ondernemen in Polen zijn? Download hieronder het 'Riscorapport'. Dit rapport is opgesteld door kredietinformatiebureau Dun & Bradstreet.