Missie Brazilië 2012: ondernemend Nederland ruikt kansen

Economische missie moet Braziliaanse groeimarkt openen voor Nederland

06 december 2012

Meer dan 150 bedrijven zijn met Prins Willem Alexander, Prinses Máxima en Hans Biesheuvel (voorzitter MKB-Nederland) meegereisd naar Brazilië. Volg de missie op de voet via onze special Brazilië.

Economische missie Brazilië 

Tijdens de economische missie naar Brazilië, van 18 tot 23 november 2012, zal een Nederlandse delegatie Brasilia, Ribeirão Preto, São Paulo en Rio de Janeiro bezoeken. Voorzitter van MKB-Nederland, Hans Biesheuvel, is de zakelijk leider van de ruim 150 Nederlandse (mkb-)bedrijven uit verschillende sectoren die zich hebben aangemeld voor de missie.

Willem Alexander en Maxima

De missie loopt parallel aan het officiële bezoek van de Prins van Oranje, Willem Alexander en Prinses Máxima aan Brazilië. Ook verzorgt Metaalunie Nederland in opdracht van NL EVD Internationaal gelijktijdig een handelsmissie voor de sectoren machinebouw en metaalbewerking naar São Paulo en Rio de Janeiro. Op onderdelen sluit deze handelsmissie aan bij de economische missie.  

Volg de missie op de voet: video's uit Brazilië

Zes deelnemers aan de missie zullen voor MKB Servicedesk dagelijks een impressie vanuit Brazilië delen via video. De video's zijn te vinden op de special Brazilië (onderneembrazilie.nl). Het team bestaat uit:

Blog Hans Biesheuvel

Voorzitter van MKB-Nederland, Hans Biesheuvel, zal iedere dag een blog schrijven tijdens de economische handelsmissie. Zijn blogs zijn te vinden op de special Brazilië (onderneembrazilie.nl).  

Business guide Brazilië

Voorafgaand aan de missie naar Brazilië werd een nieuw boek gelanceerd: Business guide Brazilië. Deze praktische gids (83 pagina's) moet ondernemers helpen de vele kansen te benutten die het grote Zuid-Amerikaanse land biedt voor Nederlandse ondernemers. De Business guide maakt duidelijk dat de sprong naar Brazilië een zeer goede voorbereiding en deskundig (lokaal) advies vergt. Het boekje zelf helpt ondernemers alvast een eind op weg met waardevolle informatie en tips over het zakendoen in en met Brazilië. De ervaringsverhalen van Nederlandse ondernemers geven een goed beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Ook zijn in het boekje links opgenomen naar organisaties die ondernemers op verschillende fronten verder kunnen informeren en bijstaan.

Download: Business guide Brazilië

Graag weten waar de risco's liggen als je in Brazilië wilt gaan ondernemen? Download hieronder het 'Risicorapport'. Dit rapport is opgesteld door kredietinformatiebureau Dun & Bradstreet.

Lees ook tien basisprincipes voor Succesvol handelen met Brazilië.

Auteur

Raphael Klees