MKB-Nederland sluit overeenkomst met Braziliaanse werkgeversorganisaties

Elk jaar bijeenkomst Nederlandse en Braziliaanse ondernemers

21 februari 2013

Onder toeziend oog van Prins Willem Alexander en Prinses Maxima heeft Hans Biesheuvel, voorzitter van MKB-Nederland in Brazilië een samenwerkingsovereenkomst getekend met de Braziliaanse werkgeversorganisaties SEBRAE en CNI.

Afgesproken is om minimaal een keer per jaar een bijeenkomst te organiseren tussen Nederlandse en Braziliaanse ondernemers. De bedoeling is om hiermee de economische relaties tussen Nederland en Brazilië te intensiveren. De deal werd gesloten op de eerste dag van de grootse economische handelsmissie in Brazilië van de Nederlandse overheid en het bedrijfsleven.

Plano Brasil Maior

De Nederlandse topsectorenaanpak sluit goed aan bij de sectoren waarin Brazilië de komende jaren zal investeren. Het Plano Brasil Maior, is het industriebeleid van de Braziliaanse regering en deze is met name gericht op innovatie, technologische ontwikkeling en buitenlandse handel. Voor Nederlandse MKB-bedrijven liggen hier veel kansen.

Biesheuvel: "Nederlandse en Braziliaanse bedrijven hebben elkaar de komende jaren veel te bieden. Deze afspraak zal leiden tot een versteviging van de onderlinge relaties, waarvan zowel Braziliaanse als Nederlandse bedrijven zullen profiteren. Ik proef hier een grote ambitie om de economie vooruit te helpen. Ons Nederlandse MKB kan daar, met al zijn technologische kennis en expertise, goed op inspelen."

SEBRAE en CNI

SEBRAE is de Braziliaanse organisatie voor het midden- en kleinbedrijf in Brazilië. Deze organisatie is in alle 26 deelstaten in Brazilië vertegenwoordigd. Naar schatting zijn er circa 6 miljoen MKB-bedrijven in Brazilië. CNI is de tegenvoeter van VNO NCW en behartigt de belangen van circa 100.00 bedrijven in Brazilië, met name in de industrie.

Missie Brazilië

Volg Hans Biesheuvel en de Nederlandse ondernemers op de voet tijdens de economische handelsmissie in Brazilië op onderneembrazilie.nl.

Lees ook tien basisprincipes voor Succesvol handelen met Brazilië.