Jos Jongenotter derde finalist in TNE verkiezing

Jos gaat met haar bedrijf Healthy Food Company naar finale

24 januari 2013

Jos Jongenotter is met haar bedrijf Healthy Food Company doorgedrongen totde finale van de The Next Entrepreneur 2012, de prijs voor de meest ambitieuze starter, van MKB-Nederland en Rabobank.

Tijdens een grootse bijeenkomst in het World Forum in Den Haag kreeg zij zowel van de jury als van de 250 collega-ondernemers in de zaal de meeste stemmen.

Gezonde automaten

Als studente aan het conservatorium kwam Jos Jongenotter (27) uit Rijswijk alleen roze koeken en cola tegen in de aanwezige automaten en dacht: dat moet anders kunnen. Dus startte ze april vorig jaar haar Healthy Food Company, dat ‘gezonde automaten’ op scholen en in bedrijven verzorgt. En nee, de gezonde snacks en dranken betreffen niet alleen zakken worteltjes en flesjes water, maar (ook) biologische en fairtrade producten en snacks met minder vet, zout of suiker. In overleg met de klant kijkt Jongenotter naar het beste assortiment dat aansluit op de wensen van de doelgroep. Ze wil in de nabije toekomst graag meer doen aan innovatie en productontwikkeling, omdat Nederland volgens haar een tekort heeft aan gezonde, betaalbare en lekkere snacks. Een ‘gezonde toekomst van Nederland’ is het uiteindelijke doel van Jongenotter. Ze liet in de halve finale Jindra de Baat (Guestmanship) uit Den Haag, Vincent Ruinaard (LiveSafe) uit Oostvoorne en Joan Zaat (Unlimited Sportswear) uit Kwintsheul achter zich.

Gepassioneerd

"Jos Jongenotter valt op door haar bevlogenheid en maatschappelijke insteek”, zegt Jeannette van Uffelen, ondernemer en vicevoorzitter van MKB Den Haag namens de jury. Henk Werlemann, directeur MKB van Rabobank Den Haag voegt toe: “Jos is bij alle aspecten van haar bedrijfsvoering nauw betrokken. Ze doet alles zelf, kent alle processen in het bedrijf en kan daardoor snel bijsturen als het nodig is.“ Michael Levie, succesvol horecaondernemer en derde jurylid: “Jos heeft een heel persoonlijk thema voor haar bedrijf gekozen en is mede daardoor heel gepassioneerd. Niet alleen haar idee is interessant, maar ook de manier waarop ze haar bedrijf tot een succes weet te brengen.” Jos Jongenotter is de derde finalist van The Next Entrepreneur 2012.

Eerder wonnen Annefrid Imenkamp (CHOCSTAR) en Erik Nicolai (New Day at Work) al de voorverkiezingen in Amsterdam resp. Utrecht.